Đurić i Turkulov dobili blagoslov vladike Irineja pred izbore

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i prva na listi naprednjaka doktorka Vesna Turkulov posetili s manastir u Kaću, kako bi pred izbore dobili blagoslov od vladike bačkog Irineja i vladike Damaskina.
Tokom posete, upoznali su se sa dosadašnjim tokom radova na izgradnji i unutrašnjem uređenju manastirskog hrama.
 
Posetili su manastirsku radionicu mozaika i ikonopisa, kao i radionicu veza.
"U srdačnom razgovoru sa Episkopom bačkim Irinejem, izražena je zahvalnost Gradu Novom Sadu na dosadašnjoj pomoći i podršci Eparhiji bačkoj. Poručio sam da će naša plodonosna saradnja biti nastavljena i još više unapređena. Zahvaljujemo se Preosvećenom gospodom, episkopima Irineju i Damaskinu, kao i sestrinstvu manastira na srdačnoj dobrodošlici. Velika nam je čast što smo posetili ovu velelepnu svetinju", poručio je Đurić.
Turkulov je naglasila važnost povezanosti države i crkve, ističući da ove dve institucije treba uvek da idu u istom pravcu.
 
Đurić je na Instagramu objavio fotografije današnje posete manastiru.
 
  • Voja

    31.05.2024 09:05
    Kupovina
    Kada crkva po potrebi dobija novčanu pomoć u sekularnoj državi, dobija zemlju bez nadoknade na top lokaciji u NS, podrška se podrazumeva.
  • brus

    31.05.2024 08:14
    vilis
    Veruje se u boga. Crkva je folklor.
  • Marta

    31.05.2024 07:02
    Bacicu peglu!
    Ha ha ha, jel' ih osvetio kao sto je u vreme "nase Maje" osvestavao i Nork? Vidimo koliko je to bilo uspesno, ha ha ha! Ima nade Novosadjani moji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti