Novo upozorenje RHMZ: Nevreme iz Srema i Bačke premešta se ka Banatu i Beogradu

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je večeras upozorenje za mestimično vreme praćeno intenzivnim pljuskovima sa grmljavinom.
Novo upozorenje RHMZ: Nevreme iz Srema i Bačke premešta se ka Banatu i Beogradu
Foto: 021.rs
"Jaka konvektivna oblačnost koja uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom sa području Srema i Bačke u narednih sat vremena premeštaće se ka srednjem Banatu", piše RHMZ na sajtu.
Na području Beograda u narednih sat vremena pljuskovi sa grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji, posebno u sremskom i banatskom delu Beograda.
Na društvenim mrežama pojavili se snimici nevremena u Irigu, Valjevu i Požarevcu. Snimci nevremena i grada zabeleženi su i na putu Ub-Lajkovac, a sudeći po njima u pitanju je snažan pljusak.
 
Prema izgledima za narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, pa će ponovo biti uslova za pljuskove sa grmljavinom u svim regionima.
 
Najviša temperatura do kraja maja u većini mesta od 24 stepena do 28 stepeni, a početkom juna u porastu - od 27 na severozapadu do 30 stepeni na jugoistoku Srbije, navodi se u saopštenju RHMZ.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".