Sutra izbori u 89 gradova i opština, bira se vlast u Novom Sadu i ponovo u Beogradu

U Srbiji se sutra održavaju lokalni izbori u 89 gradova i opština, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo i većina vojvođanskih opština.
Sutra izbori u 89 gradova i opština, bira se vlast u Novom Sadu i ponovo u Beogradu
Foto: 021.rs
Građani Beograda sutra biraju 110 odbornika skupštine grada, a biraju se i odbornici u svih 17 beogradskih opština - Čukarici, Novom Beogradu, Paliluli, Rakovici, Savskom vencu, Starom Gradu, Voždovcu, Vračaru, Zemunu, Zvezdari, Barajevu, Grockoj, Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu, Sopotu i Surčinu.
 
Ukupan broj upisanih birača za izbore za odbornike Skupštine Grada Beograda, iznosi 1.602.112, a glasaće se na 1.265 biračkih mesta.
Kako je ranije objavila Gradska izborna komisija u "Vodiču za birače", da bi neko imao pravo glasa na izborima, treba da bude državljanin Srbije, da je punoletan, da nije lišen poslovne sposobnosti i da ima prebivalište na teritoriji grada u kojem se glasa.
Na izborima se glasa zaokruživanjem rednog broja ispred naziva jedne izborne liste na glasačkom listiću, a za beogradske izbore prijavilo se 14 lista.
 
Za vlast u Novom Sadu takođe se bori 14 izbornih lista, u Nišu se za izbore prijavilo 11 stranaka ili koalicija, u Valjevu šest, a u Čačku sedam.
 
Glasačka mesta otvaraju se u 7, a zatvaju u 20 časova.
  • Nena

    01.06.2024 15:26
    POZIV ZA GLASANJE
    mnogi sugradjani Novog Sada nisu dobili na svoje adrese pozive za glasanje koje se održava 2 juna 2024 a to je glavni, zakonski deo za fer izbore.
    Tako da oni neznaju adresu i redni broj glasačkog mesta.
    Dali je to možda greška dostave ?
    Ili ....
  • Мирко

    01.06.2024 11:15
    А опозиција у изборној тишини лепи налепнице по граду. иду слике ускоро по нету.
  • Џурика Лимар

    01.06.2024 09:42
    Стиже и дијаспора ,са севера Орбан води ,са југа Миле предводи ,док све то траје Александар Чарнојевић иде даље ,од Косова до Будима јури ће воз Брзи Гонзалес тамо- вамо наизменично ко Теслина струја ,има сви да гласају и на успутним станицама осим Чортановаца ту не стаје

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti