VIDEO: Kol centar na Novosadskom sajmu, mladi napustili halu nakon dolaska policije

Veliki broj uglavnom mladih osoba iz kol centra Srpske napredne stranke napustio je Novosadski sajam.
VIDEO: Kol centar na Novosadskom sajmu, mladi napustili halu nakon dolaska policije
Foto: 021.rs
Više stotina mladih sedeli su za stolovima i telefonirali, koliko se može videti kroz staklo. Zatvorili su se unutra i nisu dozvoljavali nikome da im priđe.
 
Pripadnici novosadske opozicije, među kojima su i neki od narodnih poslanika otišli su da vide šta se dešava.
 
Grupa građana razvalila je vrata od hale u kojoj se nalazi kol centar Srpske napredne stranke. Potom je stigla interventna policija.
Predstavnica liste Udruženi za slobodan Novi Sad Ana Oreg kaže su oni odmah nakon dojave otišli na Sajam - ali da ih nisu pustili unutra.
 
"Ne znamo tačno šta se dešava. Zatvorili su se unutra, ali smo videli da ih ima oko 500, mi smo pozvali policiju i čekamo reakciju. Da je sve po zakonu, pustili bi nas unutra, dakle nešto se sumnjivo dešava", navela je ona.
"Kreni-promeni" je takođe bio na lokaciji i objavio da je Novosadski sajam pretvoren u kol centar naprednjaka.
 
"Upravo smo ih posetili, ali su zaključani sa svih strana. Stotine SNS aktivista se ovde nalazi. Ukrali su naš sajam i sve uzurpirali", naveli su oni.
 
 
Zamenik predsednika Gradske izborne komisije Milovan Šijakov nije mogao da komentariše navode da se na Novosadskom sajmu nalazi kol centar SNS.
 
"GIK raspolaže samo podacima koji dolaze od biračkih odbora, sve drugo ne komentarišemo, niti ocenjujemo. Da li neka od lista ima svoje kol centre to je nešto čime mi ne raspolažemo", naveo je on.
 

Ubrzo je predsednica Narodne skupštine i potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Ana Brnabić potvrdila ove tvrdnje i rekla da ne vidi problem u tome što SNS ima kol centar na Novosadskom sajmu.

"Imamo pozivni centar. Imamo članove koji, na dan izbora, pozivaju druge članove i simpatizere, članove porodice, komšije i prijatelje da ih zamolimo da izađu na izbore i glasaju. Imamo stranku koja ima jaku infrastrukturu i koja je dobro organizovana. U čemu je problem? Očigledno u tome što, umesto da sede u svojim pozivnim centrima i rade, oni sede u našim i čude se zašto stranke imaju pozivne centre", napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks.

Komentari 148

  • Pera

    04.06.2024 22:10
    A vi
    Imali ste i vi mali bedni kol centar u Aleksicevom stanu...slabo je to...morate pojacati mora veci kol centar...
  • Logiko

    04.06.2024 21:07
    Lokal?
    ...a šta će Kol centar kod Master centra...gde se predaje izborni materijal ???
  • Goran

    04.06.2024 17:21
    Sta sad
    Zar nije krsenje predizborne discipline kol centar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.