Otvoren festival vina u Temerinu

Međunarodni festival vina u Temerinu, 15. po redu, otvoren je danas.
Međunarodni festival vina u Temerinu, 15. po redu, otvoren je danas.

Pozdravljajući goste, izlagače i takmičare, predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je istakao da su Vojvođani oduvek cenili grožđe, vinogradarstvo, dobro vino i umetnost njegovog pravljenja, kao i da vinarstvo nije obično zanimanje, nego podrazumeva kulturu, razmenu iskustava i izgradnju prijateljskih veza.

Egereši je, takođe, kazao da su vredni i vešti vinari "dokazali da se znanjem i ljubavlju i na ovom južno-bačkom tlu može proizvoditi vino koje se ravnopravno nosi sa onima poznatih geografskih porekla, kao i doprineti da se ljudi, kada čuju ime Temerin, sete dobrog vina, a ne nečeg drugog".

  • Blaha Lujza

    22.01.2012 20:07
    kada bi bar nešto moglo proći bez sma(t)ranja političara!!!
  • 22.01.2012 10:55
    Temerin je postao "simbol vina" kada je neki bogatun napravio vinariju, organizovao festival i privukao političare da dođu da se slikaju. Para vrti gde burgija neće. Sve nam je novokomponovano.
  • whine

    21.01.2012 22:53
    Meni su Sr. Karlovci poznati po vinu, a za Temerin prvi put sad cujem. Jel zna neko koliko traje festival, volela bih ga posetiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti