Vučić: U Novom Sadu je SNS lista ostvarila neverovatno ubedljivu pobedu

Lista oko SNS u novom sazivu Skupštine Beograda imače 62 ili 63 od 110 odbornička mandata, a u Novom Sadu je ostvarila "neverovatno ubedljivu pobedu" sa 53 odsto glasova ili 45 mandata.
To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Vučić je kazao da će lista oko SNS "izvesno" imati većinu u 15 od 17 beogradskih opština u kojima su danas održani lokalni izbori.
"Umesto 54 mandata u Skupštini Beograda koje smo osvojili na izborima u decembru, sada ćemo imati 62 ili 63 mandata", rekao je Vučić u obraćanju novinarima iz izbornog štaba SNS u Beogradu.
 
Vučić je izjavio da je "bilo tužno" gledati napade na, kako se izrazio, "telefonske centre" SNS tokom izbornog dana i dodao da je formiranje takvih centara dozvoljeno svuda u svetu.
"To ne samo da je dozvoljeno, nego je i poželjno, da se borite za svaki glas. Ne postoji nijedna zemlja u svetu gde se ne radi to. To rade i naši protivnici", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u sedištu SNS.
 
On je rekao da jedino što može da bude sporno je da li je SNS platila zakup za prostorije i telefonske linije, ali da se ta stranka "ozbiljno sprema za svake izbore" i da ima "stotine pa i hiljade" takvih timova.
 
Vučić je pozvao SNS da pruži ruku političkim protivnicima jer će oni sada imati "ogromnu zastupljenost u gradovima i opštinama".
 
"Pozivam vas da tri puta u Nišu razmislite da li ćete da vladati sami pre nego što presečete, jer tamo nije rezultat kao u drugim sredinama", rekao je on.
 
On je rekao da zahvaljuje svim koalicionim partnerima SNS i poručio im da svima predstoji mnogo rada i truda.
 
"Mislimo da je u Beogradu interesantno još u dve opštine, u svim ostalim imaćemo većinu. Brojimo još Vračar, i tamo će biti ubedljiva pobeda ali je pitanja jedan mandat gore ili dole. Izvesno je da je u 15 opština značajna većina za našu koalicionu listu", dodao je on.
  • NS

    03.06.2024 08:38
    Pa ljidi moji, zar ste i dalje ubedjeni da se na vladt dolazi izborima. Vladt se rusii dobija na ulici kukom i motikom.
  • Slavko

    02.06.2024 22:45
    Glasao sam za SNS jer ne želim da grad vode Brakan i ostali autonomasi.
  • bole021

    02.06.2024 22:44
    uprava napolje
    a cek sada po rezulucijskom glasanju, zar 20% svih glasaca za rezoluciju ovaj za expo ne sme da stane, nije ubedljiva pobeda opozicije? ovaj slavi ko lud vidi se da je bio navijac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.