UNS: Hitno pronaći napadača na novinara Danasa kod Novosadskog sajma

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je večeras nadležne da hitno pronađu i kazne napadača na novinara lista Danas Uglješu Bokića.
Kako se navodi u saopštenju UNS-a, dok je Bokić snimao ljude koji su izlazili sa Novosadskog sajma, muškarac mu je prišao, uzeo telefon i udario ga pesnicom u grudi iako je imao istaknutu legitimaciju lista Danas, pa je ta osoba videla da se radi o novinaru.
 
Bokić je UNS-u rekao da je nakon napada primlјen u Urgentni centar, gde mu je konstatovano nagnječenje grudne kosti a napad je prijavljen i policiji.
"Došla su dva inspektora, razgovarali sa mnom i rekli su da će preneti tužilaštvu", dodao je Bokić i dodao da se sada oseća dobro.
On je dodao da zabrinjava trend napada na novinare poslednjih dana.
 
"Prvo je bio napadnut (novinar Radara) Vuk Cvijić, danas ja. Čujem da su i neke druge kolege sprečene da rade svoj posao. Mislim da su svi slobodni novinari ugroženi, a sada i fizički", rekao je on.
  • Ljubomir

    04.06.2024 19:30
    Kako ste sad azurni a kad napadaju druge novinare,nema veze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti