CeSID i IPSOS: Za koga su glasali Novosađani?

CeSID i IPSOS su objavili preliminarne rezultate izbora u Novom Sadu, na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka.
CeSID i IPSOS: Za koga su glasali Novosađani?
Foto: 021.rs

Prema proceni, pravo glasa u Novom Sadu iskoristilo je 49,3 odsto Novosađana upisanih u birački spisak, što je za 10 odsto manje glasača u odnosu na decembarske izbore.

Prema njihovoj proceni, lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" osvojila je 53,1 odsto.
 
"Udruženi za slobodan Novi Sad" dobili su 24 odsto glasova podrške, a lista "Dr Savo Manojlović - I ja sam Novi Sad - Kreni-promeni" 9,7 procenata.
"Heroji - Miša Bačulov" dobila je 3,8 odsto glasova. Cenzus prelazi još i manjinski Savez vojvođanskih Mađara sa 1,2 odsto osvojenih glasova. 
 
 
Ispod cenzusa su ostale "Volim Novi Sad" (1,1%), DJB (0,9%), Sasvim druga priča (0,9%), Aleksandar Odžić (0,8%), Ruska stranka (0,8%), Istina (0,6%), Gari (0,5%), Ćale (0,3%), Slovačka demokratska liga (0,2%).
 
Raspodela mandata bi trebalo da izgleda ovako:
 
  • X

    04.06.2024 08:11
    @LSD
    Bolje biti materijalno bogat i lepo ziveti u S.Koreji nego siromasan na Zapadu. Druze kako se ko snadje i samo se budala nemenja! Bio sam i ja za Opoziciju rusio 2000 Milosevica ali kada sam uvideo i svatio kako se i koliko krade ugradjuje...nisam tolika Veverica da neiskoristim priliku! Zabole mene za AV i Stranke gledaj kako i od cega zivis jer ovo je uveliko Kapitalizam i priklonis se onom od koga imas koristi! Od 90-ih svako ko se ubacio u neku Stranku se obogatio ne racunam vrhuske i bliske njima oni su sada milijarderi i "uspesni" poslovni ljudi. I ja sada sa 50+ treba nakon svega da izigravam budalu...budimo objektivni i realni! Hvala.
  • Realno

    03.06.2024 18:19
    @Идеали
    Sa tačke gledišta glasača SNS niko ko je glasao za bilo koga drugog nije normalan. Isto važi i za glasače Lige, POKS-a, Kreni-promeni, "Udruženih"...
    Pitanje glasi: odakle da baš ti imaš tapiju na "normalnost"?
  • LSD

    03.06.2024 16:27
    X
    Dragi X, vidim da ti je baš lepo, toliko lepo da ako postanemo Severna Koreja (a na dobrom smo putu) samo ćeš se jedno jutro probuditi u košmaru i shvatiti šta si učinio svojoj deci i unucima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti