Novi podkast Ekonomskog fakulteta "Ekonomiks": Most između nauke i tema koje zanimaju svakoga

Ekonomski fakultet u Subotici pokreće svoj podkast "Ekonomiks", a prva epizoda u audio i video formatu izlazi danas, 5. juna.
Novi podkast Ekonomskog fakulteta "Ekonomiks": Most između nauke i tema koje zanimaju svakoga
Foto: 021.rs
Krilatica ovog podkasta jeste "o ekonomiji bez velikih reči", a emitovaće se jednom u dve nedelje na posebnom Jutjub kanalu.
 
Kako kaže profesor Ekonomskog fakulteta Aleksandar Čučković za 021.rs, "Ekonomiks" će obuhvatiti pitanja ekonomije sa mešavinom tema koje bi mogle da ilustruju primenu ekonomskih i naučnih znanja u svakodnevnom životu.
"Ove epizode nisu nikakvi kursevi ili veštine, već više glasna razmišljanja i razgovori o aktuelnim temama. Kada je reč o krilatici, nju je skoro nemoguće u potpunosti poštovati, budući da će naši gosti biti ili iz sveta nauke ili iz ekonomije, ali ćemo se truditi da svi oni pojmovi koji bi bili nepoznati široj publici budu objašnjeni", ističe on.
 
Ističe i da je osnovna ideja podkasta upravo popunjavanje praznog prostora između nauke koja je rezervisana za stručnjake i tema koje zanimaju svakoga.
"Naša ciljana publika je najšira moguća, koju bi moglo i moralo da zanima šta je to što se dešava u svetu ekonomije ili, prosto, kako ekonomisti rezonuju o važnim životnim temama prisutnim u javnom prostoru", objašnjava Čučković.
 
Podseća da su svi građani na neki način ekonomisti.
 
"To smo makar zbog toga što moramo da planiramo svoje prihode i rashode, da vodimo neki kućni budžet, da nešto investiramo, trošimo i slično. Dakle, mi se brinemo u osnovi onoga što predstavlja i samo etimološko značenje ekonomije - o poznavanju pravila upravljanja domaćinstvom", dodaje sagovornik 021.rs.
Čučković podseća i da je upis na Ekonomski fakultet u Subotici i Novom Sadu u toku, a da ima mesta za oko 700 studenata. Opširnije o uslovima upisa pročitajte na sajtu fakulteta OVDE.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti