Istina: Za vlast smo bili strani plaćenici, za opoziciju fantomska stranka

Stranka Istina se zahvalila svima koji su joj dali glas, poručujući da su izborni uslovi bili neravnopravni i nekorektni.
Istina: Za vlast smo bili strani plaćenici, za opoziciju fantomska stranka
Foto: 021.rs
Ova manjinska vlaška stranka nije uspela da pređe cenzus od jedan odsto. 
 
Kako kažu, uprkos lošim uslovima na izbore su izašli zato što se ne boje izazova.
 
"Za aktuelnu vlast i njima naklonjene medije bili smo opozicija koja im nije potrebna, strani plaćenici i ko zna šta sve još. Za opoziciju i njima naklonjene medije smo bili fantomska stranka, iako smo bili parlamentarna stranka u gradu, nazivali su nas satelitima drugih stranaka i ubačenim elementima. Svima smo smetali i to je dokaz naše autentičnosti i doslednosti", kažu u Istini.
Po rečima predsednice stranke Ivane Vujasin, sa suštinskim stvarima i principima nisu nikada pravili kompromise, niti će to raditi ubuduće. 
 
"Opozicija je pokazala da svojom populističkom politikom koja nije u interesu građana, već samo domaćih i stranih ekonomskih i političkih elita, uprkos prisustvu u medijima, izbacivanja novih lica i dnevnopolitičkih prilagođavanja nije uspela ništa da uradi i nije uspela da ugrozi vlast. Mi hoćemo promene u društvu. Potrebna nam je analiza društva i stanja u državi", navodi Vujasin.
Dodaje da je nužno organizovanje onih snaga koje nisu deo trenutnih dominantnih struja na domaćoj političkoj sceni, a koje su nekompromitovane, inteligentne i slobodoljubive i koje će raditi za ovaj narod, a ne za strane interese. 
 
"Neophodna je i javna rasprava o raznim temama koja danas ne postoji. Izborićemo se da je bude i podići ćemo standarde pristojnosti i kulture političke komunikacije. Svaki naredni izbori moraju biti rezultat volje naroda i njegov izbor, a ne potvrđivanje nečije odluke kakav će rezultat biti. Ne prihvatamo postpolitičko i postdemokratsko društvo u kojem ne postoji dijalog, već se svi građani pretvaraju u botove kojima se servira kako da misle. Istina nastavlja da radi i postaviće sebe kao bastion slobode i svetionik u ovim teškim vremenima. Nije gotovo, tek počinje", zaključuje Vujasin.
  • Istina

    06.06.2024 09:10
    Uvek
    Istina uvek pobeđuje.
  • Voja

    05.06.2024 10:16
    Ideje bez
    Krenuli su bez ikakve postavke i sve su bazirali na rodnoj ravnopravnosti.Tema koja je manje bitna u odnosu na mnoge probleme u gradu.Pogrešan smer i očekivan rezultat.
  • Istina

    04.06.2024 19:27
    Istina
    Imala više potpisa da preda listu nego što je osvojila glasova...
    Slično kao Treća Srbija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti