Slovenci, Hrvati i Mađari će "okupirati" Spens

Novi Sad će naredna četiri dana biti u zelenim i crvenim bojama jer se očekuje da dođe na hiljade navijača iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske zbog mečeva druge faze rukometnog prvenstva Evrope koje se održava na Spensu.

Novi Sad će naredna četiri dana biti u zelenim i crvenim bojama jer se očekuje da dođe na hiljade navijača iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske zbog mečeva druge faze rukometnog prvenstva Evrope koje se održava na Spensu.

Utakmice se igraju danas, u utorak i sredu, a daleko manju podršku imaće Španija, Island i Francuska.

Prvi deo takmičenja u grupi C pokazao je da je Spens spreman za velika takmičenja, a organizacija je funkcionisala besprekorno. Direktor ovog objekta Boris Barjaktarović kaže da su pohvale dobili i od predstavnika Evropske rukometne federacije. - Verujem da će ambijent na tribinama biti još bolji, pošto će, sem Mađara, i Slovenci i Hrvati imati veliku podršku. Srbija se još jednom pokazala kao dobar organizator velikih sportskih takmičenja i pravi domaćin - rekao je Barjaktarović.

Karata za drugu fazu još ima na blagajni kod velike dvorane iako je u pretprodaji "otišlo" 80%, a cene su od 1.000 dinara pa naviše. Ima ih i kod tapkaroša koji stoje u podnožju stepeništa ili se muvaju kod blagajne.

Igrači svih šest selekcija, delegati i sudije, kao i organizatori su smešteni u hotelu Park. Međutim, u ovom i ostalim hotelima za sada nema puno navijača i oni će mahom danas doputovati organizovano ili u sopstvenom aranžmanu na mečeve 1. kola. Pošto su Slovenci tek u poslednjem kolu izborili prolaz, najezda "zmajčeka" očekuje se tek od utorka. Za sada nešto malo hrvatskih, slovenačkih i francuskih navijača ima u hotelima Centar, Master i Prezident. Strani novinari su trenutno smešteni u hotelima Putnik i Prezident, a domaći u Vojvodini.

Danas od 16.10h igraju Mađarska - Island, dva sata kasnije sastaju se Slovenija i Francuska, a od 20.10h Hrvatska i Španija.

Najveća gužva na tribinama, pa i u samom gradu očekuje se ipak u utorak i sredu kada će se igrati odlučujući susreti za prolaz u polufinale, a i kada se međusobno budu sastali Mađarska - Slovenija (utorak, 20.10), odnosno Mađarska - Hrvatska (sreda, 20.10). (S. Krajnović)

  • Gustavus

    23.01.2012 08:53
    Re Novo Naselje
    Kod nas, ako neko misli drugačije, odma ga neko plaća za to (uglavnom CIA, Vatikan, Soros... a po najnovijem Čanak). Vraćaju se fazoni iz devedesetih, ko nije za SPS strani je plaćenik. Pa šta ako neko podržava LSV, SNS, DSS,DS... Nemojmo ljude osuđivati po stranačkoj (verskoj, nacionalnoj, seksualnoj) pripadnosti.
  • Vaskez NS

    23.01.2012 08:08
    Da, stvarno, pade mi na pamet ovih dana da bih kao ponosni novosađanin mogao da pogledam jednu utakmicu EP uživo, u mom, vašem, našem SPENS-u. Kad ono međutim, rekoše da karata nema i da se mogu naći samo kod tapkaroša. Opet mi ne beše jasno otkud tapkaroši jer čuh i da tribine nisu pune. I onda se setih da živim u gradu u kojem je sasvim moguće i normalno da se tapkaju brojevi ispred glavne zgrade policije. I to godinama. I sve mi beše jasno - tribine prazne, karata na blagajni nema a ima ih kod tapkaroša. Znači i ovde se utalili kumašini...
    Novi Sad, grad "sporta i kulture" ? O čemu mi pričamo, eeej....
  • Lala_Neznanov

    23.01.2012 06:53
    BANDA
    1. obezbednjenje na ogradi nece da vas pusti do blagajne (kao nema karata)

    2. u sali ima stotine praznih mesta

    3. tapkaroši traže one bez karte i nude im 50 eura za svaku

    4. posle kraceg razgovora tapkarosu lik sa blagajne donosi kartu.

    5. cena karte kod tapkarosa je bila pred pocetak utakmice i 80 eura.

    organizacija na nivou

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti