Vučić: Naravno da nije bilo nepravilnosti, ne treba žuriti sa formiranjem vlasti u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras negirao navode dela opozcije da je na izborima 2. juna bilo nepravilnosti, te ukazao na to da je za to da svi, bilo gde, pregledaju sav izborni materijal.
"Naravno da nije bilo nikakvih nepravilnosti", kazao je on za RTS, te dodao da je "svima to jasno", i da je pobeda koalicije oko Srpske napredne stranke "bila neverovatna".
 
Pozive dela opozicije, koja ukazuje na prekrajanje izborne volje, na građansku neposlušnost je nazvao "odrazom nemoći" i "dečjim igrama".
Dodao je da bi bilo dobro da se u Beogradu odmah krene u formiranje vlasti, a da Novi Sad ne treba da žuri već da, kako je kazao, pronađe i kandiduje najbolje ljude.
 
"Savet i jednima i drugima u Nišu, sedite, ne žurite, razgovarajte o svemu, prebrojte galsove 100 puta, nemojte da teramo ljude ponovo na izbore, jer ako idemo opet, dobićete manje. To sam govorio i za Beograd", rekao je Vučić.
Istakao je da svi akteri u Nišu treba da sačekaju i da se, kako je kazao, ako je potrebno, sto puta prebroje glasovi.
 
Naveo je i da je važno da se u tim gradovima koalicije oko SNS-a ne pokazuje "nikakvu aroganciju i bahatost".
 
"Ja sam za to da svi svuda i gde god hoće i ko god hoće kompletan izborni materijal pregleda i da bude trasparentno", kazao je on.
 
Pozvao je ljude u Nišu, a posebno one u SNS- da se "zaustave i ne žure", te ih zapitao "što su morali trubače da dovode", (kada su juče proglasili izbornu pobedu koju opozicija osporava).
 
"Zaustavite se i ne žurite, šta će vam trubači drugi dan. Vaš je posao mnogo važniji, da razmišljate o fabrikama, da dovedemo nove investitore, obilaznicu, to je vaš posao, a ne utata, mi smo pobedili. Morate da razmišljate o porukama koje vam ljudi šalju", rekao je Vučić i istakao da je važno da se u Nišu, Beogradu i posebno Novom Sadu ne pokazuje nikakva arogancija i bahatost.
 
Vučić se zahvalio građanima na visokoj izlaznosti na lokalnim izborima i ukazao na to da je neverovarna pobeda liste "Srbija sutra".
  • mirkonee

    05.06.2024 18:12
    Politički neutralan
    Izlazak na izbore bi trebalo da postane zakonska obaveza koja se papreno kažnjava ako se ne ispuni. Ima da izađeš i glasaš pa makar samo poništio listić.
  • Hm...

    05.06.2024 16:55
    Ne treba žuriti sa formiranjem vlasti u Novom Sadu, jer ima se kade. Ali zato mora ekspresno da se formira vlast u Beogradu jer ima toliko objekata nastradalih u požarima koje treba srušiti i sazidati nove zgrade, idu tenderi za EXPO, kombinacije...
  • Neko

    05.06.2024 15:46
    ?
    Dosadni ste! 12 godina kukate i kmečite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.