Zgrade Banovine i Suda ponovo u vlasništvu Vojvodine

Republička direkcija za imovinu izdala je odobrenje da Vojvodina u katastar nepokretnost upiše pravo svojine nad Banovinom i još nekoliko zgrada u Novom Sadu.

Republička direkcija za imovinu izdala je odobrenje da Vojvodina u katastar nepokretnost upiše pravo svojine nad Banovinom, zgradom pokrajinske vlade u centru Novog Sada, rekao je direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa Marko Radosavljević.

Dozvola za upis prava svojine obuhvata i zgradu suda u Novom Sadu, zgradu inspekcijskih organa u centru grada, kao i zgradu Geodetskog zavoda i Zavoda za urbanizam Vojvodine, naveo je Radosavljević. Dodao je da je saglasnost data i za jednu zgradu u Pančevu, u Zmaj Jovinoj ulici, kao i za odmaralište "Vojvodina" u Crikvenici, u Hrvatskoj. Radosavljević je najavio da će pokrajinski organi već sutra Geodetskom zavodu dostaviti potrebnu dokumentaciju, kako bi Vojvodina i formalno postala vlasnik tih objekata.

Objasnio je da ova rešenja Republičke direkcije za imovinu proističu iz Zakona o javnoj svojini, Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o javno-privatnom partnerstvu, čime je otvoren put za poništavanje tekovina takozvanog "Šešeljevog zakona" iz 1995. godine, kada je sva imovina lokalnih samouprava i pokrajine "podržavljena". "Sve je to veoma značajno ne samo zbog harmonizacije propisa sa EU, nego i zbog činjenice da time upućujemo jasnu poruku domaćim i stranim investitorima da postajemo ozbiljna pravna država", kazao je Radosavljević. On je precizirao da je Vojvodina do sada prikupila podatke za oko 300 zgrada, stanova, reprezentativnih objekata, fakulteta, osnovnih i srednjih škola, studentskih i učeničkih domova, za koje se sa sigurnošću može tvrditi da treba da budu u vlasništvu pokrajine.

Objasnio je da Direkcija za imovinu treba da odgovori na zahteve ne samo pokrajinske administracije, nego i Beograda, Novog Sada, Niša i svih ostalih gradova i opština u Vojvodini i Srbiji.  "Ne treba stvarati iluziju kod građana da svi ti postupci mogu brzo da se završe. To je proces koji će trajati", rekao je Radosavljević.

  • sale novosadjanin

    23.01.2012 09:00
    @djuro
    stvari treba nazvati pravim imenom-ovo je bio cist lopovluk i otimacina.
    navodno su uporiste imali u seseljevom zakonu iz 1995.dovoljno je prisetiti se bele knjige koju su delili pre izbora 2000-te.
    obecavali kule i gradove samo da dodju na vlast a ispali gori od onog monstrume.
    za 11 godina iz vojvodine su odneli sve sto se moglo fizicki odneti.od nove opreme tv vojvodine do dokumentacije pokrajinskog zavoda za statistiku.o onome sto su prodali a da nije njihovo i da ne govorim.i ovo sada sto rade,rade samo zbog izbora.novac koji su po istom to ustavu i zakonu bili duzni da uplate vojvodini za 2011-nisu uplatili.znaci,postuju zakon samo kada to njima odgovara.
    pogledaj kod tebe u komsiluku.opstina zitiste,banatski dvor.koliko mestana radi u tom preduzecu?
    ne budi naivan moj djuro.radi se o sistematskoj pljacci i lopovluku vojvodine.
  • Galawix

    23.01.2012 08:58
    @ Sremac Hmmm...
    Hi, hi, hi... ta ti je dobra.
  • -

    23.01.2012 08:53
    -
    a i ti podaci su skupljeni da bi se videlo sta jos moze da se proda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti