Zbog čega kasne vozovi između Novog Sada i Beograda?

Vozovi na relaciji Novi Sad - Beograd već danima kasne, a navodno je razlog krađa kablova na deonici pruge između Prokopa i Zemuna.
Zbog čega kasne vozovi između Novog Sada i Beograda?
Foto: 021.rs
Kako javljaju Novosađani koji putuju redovno vozom na posao u Beograd, jutros je voz Regio Express na vreme krenuo iz Novog Sada u 07.19 časova, ali je po dolasku do stanice Tošin bunar stao i tu se zadržao oko 20 minuta.
 
Isto se dešavalo u prethodnih dana, pa je tako voz koji je kretao 5. juna iz Prokopa u 17.30 časova kasnio u polasku čak 90 minuta. 
Tada je preduzeće "Srbijavoz" saopštilo da postoje "infrastrukturni problemi između stanica Zemun i Beograd centar, zbog čega postoji mogućnost kašnjenja putničkih vozova", ali nije ulazilo u detalje.
 
Portal 021.rs uputio je pitanja ovom preduzeću, ali odgovor "Srbijavoza" nije stigao.
"Infrastruktura železnica Srbije" je u utorak, 4. juna, saopštilo da putnički vozovi na istoj deonici pruge kasne zbog krađe oko 50 metara kablova na železničkoj stanici Novi Beograd.
 
"Kablovi koji su nasilno presečeni i ukradeni služe za funkcionisanje i rad signalno-sigurnosnih uređaja na ovom delu pruge, a stalno su pod naponom niskog intenziteta", naveli su oni u saopštenju.
 
Zbog krađe kablova, kako su naveli iz tog preduzeća, otežano je funkcionisanje i rad signalno-sigurnosnih uređaja na tom delu pruge, a samim tim i "direktno ugrožena bezbednost železničkog saobraćaja između Prokopa i Zemun".
 
Preduzeće je izrazilo očekivanje da će kradljivci železničke opreme biti otkriveni i najstrože kažnjeni, navodeći da je stanica pod video nadzorom, kao i veći broj objekata u beogradskom železničkom čvoru.
 
"Stručne službe 'Infrastrukture železnice Srbije' intenzivno sarađuju sa državnim organima na otkrivanju počinila ovog krivičnog dela, kojima su stavili na raspolaganje sve potrebne informacije", dodaje se u saopštenju.
Istakli su da, po Zakonu o železnici, za takvo delo preti kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a ukoliko neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera – kazna zatvora je od jedne do osam godina.
 
"'Infrastruktura železnica Srbije' izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog kašnjenja vozova na pruzi između Beograd Centra i Zemuna, a stručne službe ove železničke kompanije nastoje da se kvar što pre otkloni i normalizuje funkcionisanje saobraćaja na ovom delu pruge", piše u saopštenju od 4. juna.
  • Alex

    08.06.2024 20:07
    Moguce resenje
    U Madjarskoj je to pre par godina bio veliki problem, ali promenili su, i doneli par zakona, i vise im to nije problem. Treba videti kako su to uradili. Mislim da oni koji se bave otkupom sekundarnih sirovina tamo odgovaraju ukoliko imaju nesto za sta ne moze da se dokaze poreklo
  • Stefan

    08.06.2024 17:14
    50m?!
    Da li je moguće da su potrebni DANI da se zameni 50m kablova?
  • Fića

    07.06.2024 08:57
    "Sigurni glasovi"...?
    Da li za "Sigurne glasove", važe drugačija Pravila igre...?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.