"Put-investu" 360 miliona dinara za radove na novosadskim ulicama: Koliko su dobili do sada?

JKP "Put" je nakon javne nabavke dodelio firmi "Put-invest" posao na održavanju gradskih saobraćajnica u vrednosti od 360 miliona dinara sa PDV-om.
"Put-investu" 360 miliona dinara za radove na novosadskim ulicama: Koliko su dobili do sada?
Foto: 021.rs
Ovaj posao je sklopljen pošto je Republička komisija za zaštitu prava ponuđača odbila prigovor na tender koji je podnela firma PZP "Valjevo".
 
Prigovor je bio podnet na osnovu toga što je PZP ocenio da JKP "Put" uslovima tendera favorizuje određenog ponuđača tražeći određene tehničke i druge kapacitete, ali je Republička komisija ove navode odbila kao neosnovane.
 
Sklapanjem ugovora je nastavljena višegodišnja praksa poslovanja "Puta" koji veći deo poslova na održavanju gradskih saobraćajnica, plaćenih iz budžeta grada, prepušta privatnim firmama.
 
Ono što je primetno je da već duže vreme "Put" sve poslove prepušta samo jednom preduzeću, pri čemu treba istaći da se druge putarske firme i ne javljaju i da je prigovor PZP "Valjevo" prvo pojavljivanje nekog drugog ponuđača.
JKP "Put" je "Put-investu" prošle godine godine dodelio poslove u vrednosti od 1,38 milijardi dinara, 2022. dodeljeni su poslovi od 696 miliona dinara, a 2021. vrednost poslova je bila 300 miliona.
 
Iz specifikacije tendera se vidi da se radi o redovnim poslovima krpljenja rupa, asfaltiranja celih ulica i drugim radovima na kolovozu.
 
Ovi radovi se plaćaju iz budžeta kroz Program održavanja putne privrede, a naloge gde i kada se radi izdaje Uprava za građevinsko zemljište i investicije, koja to šalje JKP "Put", a ovo preduzeće angažuje svoje radnike ili privatnike kojima ustupa posao.
 
Za održavanje saobraćajnica u 2024. godini planirano je da se utroši 1,1 milijarda dinara, od čega će, prema planu nabavki, polovina otići privatnicima.
  • Valter

    09.06.2024 09:53
    Valter
    Занима ме само да ли постоји и један извођач који би био по вољи? Може комотно унапред да се припреми текст блаћења и само дода фирма која изводи радове... Први пут да видим путаре како РАДЕ све време и завршавају деонице у Ветернику за недељу дана по договору. Квалитет доказано добар. Капа доле.
  • srbijanac

    08.06.2024 17:10
    @bosanac
    Bosanac kakva ce vremena doci i sta je proslo i sta ce doci vreme
    ce pokazati.Mogao bi da se iznenadis.Odgovor svima koji ste
    prosvetlili vojvodinu neprijatno ce vas iznenaditi.
  • Bosanac

    07.06.2024 13:24
    Bacvaninu
    Postovani Bacvanine,

    Morate poceti da nesto radite kako bi imali. Proslo je vreme izbeglica gde ste iznajmljivali supe za 200 maraka, proslo je vreme nasledjivanja porodicne imovine koja su u medjuvremenu prodata istim tim bosancima.. Ukratko proslo je vreme da imate a ne radite. Izvolite zasucite rukave pa cete imati sansu da steknete i imate.

    Srdacan pozdrav i svako dobro vam zelim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti