AFANS: "LSV želela da se prišljamči nezavisnom skupu"

Antifašistička akcija Novog Sada optužila je Ligu socijaldemokrata Vojvodine za skupljanje jeftinih političkih poena prilikom subotnjeg obeležavanja Novosadske racije.
Antifašistička akcija Novog Sada optužila je Ligu socijaldemokrata Vojvodine za skupljanje jeftinih političkih poena prilikom subotnjeg obeležavanja Novosadske racije.

Naime, omladina ove partije je u petak popodne najavila da će stradanje sugrađana 1942. godine obeležiti izlaskom na Kej u subotu u 11h, iako je AFA NS već pozvao Novosađane da dođu na skup na kom neće biti političara i popova sa početkom u podne.

"Od momenta kada smo obavestili javnost da ćemo na ovaj način obeležiti sećanje na žrtve zloglasne Novosadske racije, Liga Socijaldemokrata Vojvodine je zarad jeftinih političkih poena pokušavala da se na mala vrata "umetne" u ovaj skup, nakon što je sa svojim koalicionim partnerima u gradskoj vlasti prethodno podvila rep pred silom crkvenih velikodostojnika. Takav način šibicarskog političkog delovanja je upravo suprotan stavovima i svetonazoru na kojima se temelji AFA NS i antifašizam uopšte. AFA NS se odlučno protivi svakom pokušaju pravljenja jeftinog, dnevno-političkog marketinga od sećanja na najstravičnija zlodela fašističkog terora nad građanima Novog Sada", kažu aktivisti AFA NS-a.

U saopštenju Antifašističke akcije se navodi da je pomen ipak obeležen bez prisustva partijskih omladinaca, ali optužuju LSV za pokušaj da se "uvuku" na skup antifašista na koji nisu pozvani, sve zarad ostvarivanja političkih poena.

  • Omladinac

    23.01.2012 19:56
    @tja
    Mi vec godinama unazad polazemo venac na spomenik, a sto se tice organizacija, kako to Vi imate pravo na okupljanje a mi nemamo, jer kao skupljamo politicke poene?!?!?!
  • ?

    23.01.2012 14:59
    Ne razumem
    ... pa je'l kažu na kraju da nije bilo omladinaca LSV? A i ako je tačno da su skup ranije zakazali, pa pomerili - to se, valjda, da proveriti. Ne znam ko ovde prikuplja poene.
  • daki sweetheart

    23.01.2012 13:43
    taxi stranka
    LSV -najlicemernija (doduse clanova ima toliko da mogu svi u jedan taxi da stanu) stranka na ovim prostorima na celu sa NC. ...nazalost niko ne prica o nesrecnim zrtvama i ovom strasnom dogadjaju vec se bave jeftinim politikanstvom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti