Nenadu Čanku danas upućene brojne pretnje smrću i šovinističke uvrede

Nekadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak prijavio je danas brojne pretnje smrću i šovinističke uvrede koje je dobio putem telefona i poruka.
Nenadu Čanku danas upućene brojne pretnje smrću i šovinističke uvrede
Foto: 021.rs
On je rekao da od jutros prima brojne preteće telefonske pozive, kao i pretnje putem SMS-a i društvenih mreža. Ocenio je da je neko verovatno objavio javno njegov broj telefona na društvenim mrežama.
 
Sličnu situaciju imali su nedavno i novinari Ana Lalić i Dinko Gruhonjić, kao i studenti koji su podržali Gruhonjića, koji predaje novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Čanak je za portal Autonomija naveo i da je nedavno, zajedno sa sinom, bio zadržan na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci, kada je putovao u Sloveniju, a zadržavanje od sat i po se ponovilo i prilikom njihovog povratka u Srbiju.
 
"Posle dugog čekanja, kada mi je vratio pasoš, odgovor policajca je bio: ‘Što se mene tiče, ne postoji problem, ali vi ćete razumeti’", naveo je Čanak.
Prema njegovim rečima, to je "potpuno logičan razvoj događaja posle oduševljenja Sergeja Lavrova, Putinovog ministra spoljnih poslova, srpskosrbovanjem na jučerašnjem Svesrpskom saboru u Beogradu".
 
"Iza toga stoji potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin", kazao je Čanak.
 
On je ocenio da su na meti pretnji i uvreda uvek isti ljudi, odnosno svi oni koji se usuđuju da misle.
 
"Treba biti oprezan, ali ne treba biti uplašen jer sada je vreme da se razjasnimo oko toga gde su politike krvi i tla u regionu dovele čitav ovaj prostor", ocenio je Čanak.
  • Nikola NS

    11.06.2024 17:02
    Kme kme
    Ko od mača živi
    Od mača i umire

    Lepo njemu bilo da otima tuđe i gura svoje a sad ksd mu gurnu on kmeči.
    Bolje da se povede istraga o poreklu imovine...
  • Čika Dača

    11.06.2024 15:32
    @ Prijatelji
    Da li ti prijatelju, a i ovi prijatelji što su ti lajkovali komentar, znate u kom smislu se upotrebljava izraz "strani agent". Čini mi se da mislite da je to neki špijun. Ne, ovde je to u smislu "posrednik", kao npr. agent za nekretnine, ali ne pojedinac već organizacija. "Strani agent" npr. po ruskom zakonu je neka organizacija (npr. NVO...) koja zastupa nečiju politiku ili nečije interese i za to prima donacije...
  • Деда Миле

    11.06.2024 14:43
    Не може ништа некажњено
    Ненаде,Ненаде,
    Јеси мислио да вређаш некажњено е па не може.За пљување и вређање лепо си плаћен,а новац се не може без зноја зарадити.Како сејеш тако жањеш.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti