Ugovorena nova faza radova u Almaškom kraju

Zavod za zaštitu spomenika kulture ugovorio je novu fazu radova na uređenju Almaškog kraja u vrednosti od skoro 365 miliona dinara.
Ugovorena nova faza radova u Almaškom kraju
Foto: 021.rs
U ovoj fazi planirani su radovi u delovima sledećih ulica: Svetosavska, Zemljane ćuprije, Koste Hadži mlađeg, Save Vukovića, Milana Rakića, Marka Nešića, Lađarska, Đorđa Rajkovića, Marka Miljanova, Milovana Glišića i na trgu ispred Kulturne stanice "Svilara".
 
Kako se 021.rs uverio uvidom u tendersku dokumentaciju, u većini ulica će se raditi kanalizaciona mreža, elektroenergetske instalacije sa javnom rasvetom, telekomunikaciona oprema, kao i automatski potapajući stubovi za kontrolu pristupa vozila.
 
U ovom delu Almaškog kraja biće izgrađene i dve fontane koje se zovu "Potok" i "Parter", ali se iz same specifikacije ne vidi tačna lokacija u kojoj od ulica.
 
Predviđeno je i da se postavi razni urbani mobilijar u vidu tabli sa kućnim brojevima, klupa, stolova i klupa za šah, kanti za otpatke, držača za bicikle, raznih turističkih tabli i oznaka...
Radiće se i hortikulturno uređenje ovog dela Almaškog kraja i zbog toga će biti posečeno 27 stabala, a 10 će biti presađeno.
 
Ovaj deo radova se prema dokumentaciji zvanično vodi kao uređenje Almaškog kraja "1. faza - III deo i 2a faza - II deo".
 
Postignuta cena ove faze radova na uređenju Almaškog kraja je 364,8 miliona dinara, što je malo niže od procenjene vrednosti. Rok za izvođenje radova je 600 kalendarskih dana.
Podsetimo, prošle godine je potpisan ugovor za radove u vrednosti od 1,6 milijardi dinara, koji bi trebalo da traju još godinu dana, jer je rok za izvođenje radova bio 600 kalendarskih dana. 
 
Trenutno bi trebalo da budu pri kraju radovi sa prvog tendera sa kraja 2022. godine. Ovaj deo radova u Almaškom kraju je vredeo 217,6 miliona dinara, sa rokom za završetak od 600 dana. 
  • Ha

    13.06.2024 12:27
    Ha
    Da se ološ skuplja i sedi ispred necijih prozora? Sram Vas bilo, Adice nema ni kanalizaciju, a vi privatnim kućama dižete cene, bogati se još više bogate. Apelujem na stanovnike Adica da dodju u Svilaru sa adekvatnim transparentima!
  • ex chapman

    13.06.2024 10:55
    faza
    faza I deo 3 a + gh19/16
    pa sad uzmem logaritamske tablice
    i na kraju opicim uzicko po fakturi

    milioni se otimaju bez ikakvog suvislog obrazlozenja
    "kolko vam kosta ova cigla?"
    "50.000 din. komad. ali to vam je vrhunska cigla, uvoz direktno iz Tunguzije!"
    "a koliko su ruke?"
    "pa to vam dodje milion dinara po coveku po danu. znate i radnike uvozimo iz Vijetnama pa je malo skuplje"

    zamisli da tako pregovaras sa majstorom za svoju kucu i da krene sa takvom pricom?

    inace mi se gadi cela ta prica sa "revitalizacijom" "Almaskog kraja"
    poceli su od MOG kraja, koji uopste nije Almaski, niti je ikad bio

    kazu mi prijatelji iz mog bivseg kraja da je Zlatna greda jos raskopana a ovi vec navalili na fazu &$8!/A*

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".