Izborna komisija Filozofskog fakulteta: Danas nema izbora za studentski parlament

Predsednik Izborne komisije profesor Svetozar Boškov izjavio je da se izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu danas neće održati.
Izborna komisija Filozofskog fakulteta: Danas nema izbora za studentski parlament
Foto: 021.rs
Izbori za Studentski parlament trebalo je da počnu u osam časova u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, ali se to nije desilo, jer su studenti neformalne grupe STAV blokirali zgradu. 
 
"Ja sam sinoć obavešten da izbora danas neće biti, nemam nikakvu informaciju kada bi mogli da budu održani", rekao je Boškov za agenciju Beta.
Prethodni predsednik Izborne komisije Milan Ajdžanović, koji je prošle nedelje podneo ostavku je, kada je sprečeno održavanje drugog kruga izbora, u maju, najavio da će "insistirati" da se izbori održe "što kasnije, da se strasti smire" i da se upisni rok održi normalno.
 
Studenti neformalne grupe Studenti protiv autoritarne vlasti (STAV), koji su juče popodne blokirali zgradu Rektorata Univereziteta u Novom Sadu gde je trebalo da budu udržani izbori, i danas su u toj zgradi.
STAV se protivi da na izborima može da postoji samo jedna izborna lista Saveza studenata.
 
Kako su iz ove grupe potvrdili za agenciju Beta, noć je prošla mirno, a ni predstavnici izborne komisije, niti Saveza studenata čija lista je jedina ponuđena studentima, nisu se pojavili.
 
"Neki studentski predstavnici se nalaze u fakultetu, a jedna od članica Saveza studenata nam je rekla 'da saznamo gde se održavaju izbori', ali mislim da je to bilo u afektu pošto ne mogu da održe izbore ni na jednom drugom mestu", rekla je za agenciju Beta Mila Pajić iz STAV-a.
Dodala je da će ostati na istom mestu do 16 sati, do kada bi trebalo da traje izborni dan.
 
Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu poslednji put su blokirani 21. maja, kada su se desili i incidenti i fizičko nasilje nad studentima iz STAV-a, koji su blokirali glasačke kutije, uz parolu "Jedna lista nije izbor".
  • NezainteresovaniLala

    13.06.2024 17:01
    Jos jedan sa liste podrzavalac
    I doticni profesr je obozqavalac liste AV.
    Bravo za STAV!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti