Kasne radovi na proširenju dve škole

Osim što je probijen rok za završetak radova na proširenju osnovnih škola "Kosta Trifković" i "Svetozar Marković Toza", nije tačno poznato ni kada će nadogradnja biti završena.
Osim što je probijen rok za završetak radova na proširenju osnovnih škola "Kosta Trifković" i "Svetozar Marković Toza", nije tačno poznato ni kada će biti završena nadogradnja.

Rok je probijen jer se kasnilo s početkom radova, a učenici nižih razreda Tozine škole imaju skraćenu nastavu, jer se još ne koriste sve učionice. Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Nemanja Starović, kaže da nakon radova sledi opremanje učionica, te da je najvažnije da sve bude gotovo do početka nove školske godine.

On podseća da Grad nije investitor radova u ove dve škole, već da je to Ministarstvo prosvete preko programa "Evropske škole". Proširenjem, Tozina škola na Detelinari biće veća za oko 1.600 kvadrata, a "Kosta Trifković" na Rotkvariji za oko 1.300 kvadratnih metara.

Nadogradnja košta više od 73 miliona dinara, a novac je obezbedila Vlada Srbije putem zajma od Evropske investicione banke. Iz gradskog budžeta izdvojeno je još četiri miliona dinara, za pribavljanje potrebne dokumentacije. (D.S.)

  • Tiristor

    24.01.2012 13:48
    Škola Kosta Trifković se proširuje sa razlogom. Bila je pretrpana jer roditelji neće da im deca idu u škole Ivo Lola Ribar, Ivan Gundulić i Vuk Karadžić. Samo neka se završi.
  • banacanka

    24.01.2012 11:08
    nije potrebno
    Ima skola koje rade u tri smene pa nisu dobile prosirenje da bi deca imala samo osnovne uslove za rad. Nikad nije receno zasto se OVE dve skole prosiruju !?
  • Чуда

    24.01.2012 10:58
    Оставка, морални разлози?
    Најважније да све буде готово до нове школске године?! А шта са текућом школском годином? Ђаци уче у условима градилишта. Логичније је да се грађевински радови изводе лети кад је распуст а не зими, кварно, пред изборе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti