FOTO: Pokidani kablovi na solarnom punjaču

Nepoznati vandali pokidali su većinu kablova na solarnom punjaču električnih aparata postavljenom ispred Spensa.
Nepoznati vandali pokidali su većinu kablova na solarnom punjaču električnih aparata postavljenom ispred Spensa.

Kako se uverio reporter Radija 021, iščupano je sedam od dvanaest kablova za različite aparate. Portparolka "Elektrovojvodine" Aleksandra Jančić Rakičević kaže da je to preduzeće doniralo solarni punjač, ali je Grad na sebe preuzeo održavanje i popravke.

"Elektrovojvodina je u cilju promocije korišćenja obnovljivih izvora energije poklonila Novom Sadu "Strawberry drvo", pri čemu je nadležnost za održavanje doniranog sistema preuzeo Grad i njegova preduzeća. Žao nam je što ovakav resurs trpi vandalizam koji je apsolutno neprimeren gradu Novom Sadu, a još manje u interesu građana i posetilaca koji u njega dolaze", navodi Rakičevićeva za 021.

Mladi stručnjaci i inovatori osmislili su javni solarni punjač za mobilne telefone i prvi put ga postavili 2010. godine u Obrenovcu, zatim u Beogradu i treći u oktobru u Novom Sadu. Oni su inače za projekat javnog solarnog punjača dobili prvu nagradu u kategoriji promocije smanjenja javne potrošnje na evropskom tamičenju održive energije Evrope, aprila prošle godine u Briselu. (M.S.)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Solarni punjač''

  • dr Mo

    25.01.2012 08:31
    Crni Gruja
    Oj Srbiii

    Stokoooooooo
  • Kokolo

    25.01.2012 07:38
    kazne
    Policija je dobila domaci zadatak. Ajde sad momci, stigla povisica pa se malo potrudite. Generalno ne mislim da su Srbi los narod jer ni Nemci nisu bili fini dok nisu dobili zakone koji su ih takvim napravili. Ne treba kukati nego raditi a to znaci da i mi gradjani ne treba da okrecemo glavu od ovakvih stvari nego da branimo nas grad.
  • .

    24.01.2012 22:31
    dok ne pocnu da seku ruke vandalima i lopovima ovoga ce uvek biti. jeste da je malo drasticnije ali mislim da nista vise nece pomoci. par ljudi bi ostalo bez ruku i mislim da bi onda ostali naucili lekciju. kakve kazne, zatvor ili drustveno-koristan rad... a pod vandale i lopove ne mislim samo na one na ulici nego i na one na vrhu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti