Naredna 24 sata nisu ključna, ali evo šta očekuje Novosađane

Pred nama je topla sreda. Ukoliko možete, pobegnite iz gradske vreve makar na kratko.
Naredna 24 sata nisu ključna, ali evo šta očekuje Novosađane
Foto: 021.rs
Vedro nebo nas očekuje nad Novim Sadom, što znači da će sunce "polivati" zrake po betonu.
 
Sezona radova je u punom jeku, pa su mnoge ulice i zatvorene, zbog čega su potrebni i deblji živci u saobraćaju.
Vreme
 
Sutra nas očekuje još jedan sunčan dan, sa maksimalnom temperaturom od 37 stepeni Celzijusa.
 
Nasuprot tome, minimalna će biti 18°C. Ipak, visoka temperatura znači da uz sebe treba da imate vodu, te da u najtoplijem delu dana pronađete zaklon od sunca.
 
Idealno bi bilo, naravno, ukoliko osveženje možete da nađete kraj vode. 
 
RHMZ savetuje da su zbog temperature mogući nervoza, osećaj uznemirenosti i glavobolja, a vozačima se savetuje dodatna pažnja u saobraćaju.
Dobro je znati i...
 
Delovi Novog Sada, Grabova, Bukovca, Kisača, Crvenog Čota i Veternika u sredu neće imati struje. Koje tačno ulice neće imati struje čitajte na OVOM LINKU.
 
Dobro je znati i da je GSP privremeno ukinuo polaske autobusa koji su u redu vožnje označeni kao đački. Autobusi na linijama 3b, Petrovaradin (OŠ "Jovan Dučić") - Puckaroš i 6a, Adice - Veternik (OŠ "Marija Trandafil"), od ponedeljka, 17. juna, pa do početka nove školske godine, neće saobraćati. Takođe, u istom periodu su ukinuta i četiri polaska na liniji 14, u smeru sa Sajlova.
 
Izmenjen je režim saobraćaja u delu Kisača zbog izgradnje kanalizacione mreže. Režim saobraćaja se menja u Železničkoj, Ulici Mihala Kardelisa, Vinogradarskoj, kao i u delovima ulica Jana Kolara 12-16 i Milana Tepića kod kružnog toka. Ovo će važiti do 30. juna.
 
Što se tiče radove, situacija je sledeća:
 
Deo Narodnog fronta na Limanu 2 zatvoren je za saobraćaj zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Saobraćaj će u narednih mesec dana biti zabranjen u delu Narodnog fronta od Dragiše Brašovana do Fruškogorske ulice, kao i u blokovskoj saobraćajnici u Fruškogorskoj ulici. 
 
Zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat na Bulevaru patrijarha Pavla, između brojeva 1b i 3, ukinuti su biciklistička staza, trotoar i parking u zoni radova.
 
Zbog izgradnje vrelovoda i priključaka u Ulici Anđe Ranković, blok 15/2, izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Bate Brkića, od novoizgrađenih objekata do raskrsnice sa ulicom Antuna Urbana. 
 
Privremeno je zabranjen saobraćaj u delu Novosadskog puta, na deonici od Mačvanske ulice do Bulevara kneza Miloša. Izmena se odnosi na kolovoznu traku u smeru od Novog Sada ka Veterniku. Ovo će važiti do 20. juna.
 
Zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku od Ulice Branimira Ćosića do Bulevara kralja Petra I 59, izmenjen je režim saobraćaja u fazama:
 
U prvoj fazi, za vreme izvođenja radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u delu Majevičke ulice, od raskrsnice sa Ulicom Branimira Ćosića do objekta u Ulici Majevička 2. U drugoj fazi radova u delu Ulice Branimira Ćosića, od Majevičke ulice, do raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I, biće obustavljen saobraćaj u desnoj kolovoznoj traci, te će se saobraćaj odvijati dvosmerno u levoj kolovoznoj traci.
 
Za preostale faze radova javnost će biti blagovremeno obaveštena, u skladu sa dinamikom izvođenja radova. Planirani rok završetka radova po svim fazama je 3. septembar.
 
Zbog radova u prolazu Nikolajevske porte saobraćaj u ovom delu centra je potpuno zabranjen. Planirani rok za završetak radova je 7. avgust.
 
Na Bulevaru Evrope 25 (bivša Ulica Polgar Andraša 36, blokovska saobraćajnica) zbog radova izmenjen režim saobraćaja. Za vreme radova, za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, povremeno se zauzima jedna saobraćajna traka uz objekat, a saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine kretanja vozila na 30 km/h. Takođe, zabranjeno je parkiranje u zoni radova. Rok za završetak radova je 15. jul.
 
Radovi se izvode na Trgu 1. maja i u delu Marodićeve ulice, od Ulice sestara Ninković do Trga 1. maja. Zabranjen je saobraćaj na Trgu 1. maja i u Marodićevoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Ulice sestara Ninković. Rok za završetak posla je 28. jun.
 
Režim saobraćaja je izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova.
Gde da idete?
 
Humanitarna noć koktela počeće u 17 časova u Dunavskom parku.
 
Conversation club with Lana biće organizovan u Američkom kutku, sa početkom u 18.30 časova.
 
Zajednička veganska večera organizuje se u Crnoj kući, u 19 časova. 
 
Stendap veče biće održano u Dekadenciji, u 20 sati.
 
Butterfly će nastupiti u Lazinom teletu, a svirka počinje u 22 sata.
  • Oskar

    19.06.2024 06:52
    Kako to mislite nisu ključna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.