Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3x3 od sutra na Spensu

Treće po redu CIMS Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3x3 otvara se u sredu, 19. juna, a okuplja vojne reprezentacije oružanih snaga iz 20 država.
Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3x3 od sutra na Spensu
Foto: Grad Novi Sad
Na takmičenju učestvuju države članice Međunarodnog saveta za vojne sportove (Conseil International du Sport Militaire - CIMS), a trajaće do petka, 21. juna.
 
Pukovnik dr Negovan Ivanković, šef Delegacije Republike Srbije pri CISM-u, istakao je da je Republici Srbiji nakon jubileja dvedeset godina članstva u ovoj organizaciji ukazana čast da bude domaćin ovako prestižnog takmičenja.
"Nakon jutarnje ceremonije otvaranja 19. juna, počinje takmičenje u okviru kojeg će biti odigrano 36 utakmica, u periodu od 15 do 21 časova. Takmičenje se nastavlja 20. juna eliminacionom fazom i borbom za najsvetlija odličja u terminu od 9 do 14 časova", dodao je pukovnik Ivanković.
 
Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac pozvao je Novosađane da 19. i 20. juna dođu u Malu salu Spensa.
"Grad Novi Sad je od početka uključen u logističku, tehničku i stručnu podršku u organizaciji i realizaciji ovog sportskog događaja i verujem da će biti dobar domaćin", rekao je on.
 
Ulaz na sve utakmice je besplatan, a takmičenje se otvara nastupom reprezentacije Republike Srbije u sredu, 19. juna od 15 časova.
  • Branislav

    18.06.2024 20:17
    Sva sreća da je od bombardovanja Srbije prošlo 25 godina...pa medju učesnicima neće biti onih koji su bacali bombe na Novi Sad...
  • Mićo

    18.06.2024 18:34
    Ja više volim da gledam one 3x3 basketaše, koje je državni sistem proglasio za narkomane dok su trenirali u osnovnoj školi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.