"Zelenilo" zaliva cveće i šiblje, radnici kose i zelene površine širom Novog Sada

"Gradsko zelenilo" ovih dana zaliva cveće, drveće i šiblje na teritoriji Novog Sada.

Tokom jučerašnjeg dana zalivene su sve cvetne gredice u centru grada, kod Varadinskog mosta, kod Pokrajinske vlade, u Dunavskom parku, cvetni valjci i kupe, kao i cveće u stojećim i visećim žardinjerama na više lokacija u gradu.

Cveće, šiblje i drveće zaliveno je i u ulicama Račkog i Reljkovićevevoj u Petrovaradinu, kao i na Limanu u stambenom bloku Šekspirova – Despota Stefana – Narodnog fronta – Balzakova. 
 
Osim toga, zaliven je drvored u bloku 1.300 kaplara - Ive Andrića - Narodnog fronta - Balzakove, Narodnog fronta. Jutarnje zalivanje obavljeno je i u ulicama Branislava Nušića, Ćirpanovoj, Devet Jugovića, Bore Prodanovića, u kvartu od Ulice Branimira Ćosića do Bulevara oslobođenja, Majevičkoj i Ulici Slobodana Bajića.
U poslepodnevnim i večernjim časovima zalivano je zelenilo na Sentandrejskom putu i Jugovićevu.
 
"Zelenilo" je orezivalo i živu ogradu u ulicama Augusta Cesareca, Laze Kostića, Petra Drapšina, Braće Rinikar i kod Sinagoge. 
 
U Dunavskom parku, na Bulevaru Evrope, uz Futoški put kao i u turbo-kružnom toku na Bulevaru cara Lazara plevi se i okopava šiblje.
Na više lokacija odvija se kosi trava. Kose se zelene površine kod Almaškog groblja, Kaćke petlje, Jelisavetinom bastionu, Pivarskom putu, Venizelisovoj, Limanskom parku, Bulevaru Evrope, Jugovićevu i stambenom bloku.
  • MK

    19.06.2024 14:23
    Zelenilo
    Gradsko zelenilo radi svoj posao odlično, redovno i stručno. Oko moje zgrade ima mnogo raznog zelenila, drveća, različitog ukrasnog šiblja, sve se uredno orezuje i to vrlo stručno, trava se redovno kosi. Samo je napravljeno mnogo staza preko travnjaka, čime nesavesni i primitivni sugradani unište travu, a uštede jedno pola minuta svog dragocenog vremena.
  • Drvo

    19.06.2024 10:01
    Orezivanje
    GZ bi trebalo da krene i sa orezivanjem drveća čije su grane toliko niske da je ne moguće proći nekim trotoarima a da se ne morate
    "boriti" sa granama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti