Bravo: Hitno popraviti javne česme u Novom Sadu

Građanski pokret Bravo uputio je apel gradskim vlastima da što pre poprave javne česme širom grada.

Kako tvrde, nijedna česma na ulicama Novog Sada nije ispravna, većina je ili polomljena, pokvarena ili uopšte nema vode.

"S obzirom na to da su temperature proteklih dana premašile 30 stepeni Celzijusa, a pred nama su i dalje tropski dani, od izuzetne je važnosti da građani imaju pristup pitkoj vodi na javnim mestima. Popravkom postojećih i postavljanjem novih javnih česmi omogućilo bi se građanima da se osveže i napiju vode tokom boravka na ulicama, čime bi se smanjio rizik od zdravstvenih problema izazvanih dehidracijom i visokim temperaturama", navode u Bravo.

Dodaju i da je pristup pitkoj vodi osnovno ljudsko pravo i neophodan uslov za očuvanje javnog zdravlja, posebno u letnjim mesecima kada su građani izloženi ekstremnim vrućinama.
 
"Pozivamo gradske vlasti da hitno reaguju i preduzmu sve neophodne mere kako bi obezbedili ispravan rad javnih česmi, te time unapredili kvalitet života u našem gradu", zaključuje se u saopštenju.
  • Vlada

    22.06.2024 12:23
    @In aqua sanitas

    Ako baš ništa ne može da potraje par meseci onda nije do vandala nego do kvaliteta onoga što se ne uradi.
  • In aqua sanitas

    21.06.2024 10:33
    In aqua sanitas
    A da ponekad neko razmisli i o pojedinačnoj odgovornosti i razvije svest da je javna imovina imovina svih nas. Šta god da se napravi,uradi,popravi ne opstane par meseci zbog vandalizovanja.Najlakše je kritikovati vlast,kreni od sebe.
  • Vlada

    20.06.2024 11:06
    @Ce, /, Za Bravo, Neko iz mase

    Huligana ima u svakom gradu na planeti, pa ipak u njima postoji na hiljade česmi koje često traju decenijama, a ne mesecima. Da nije možda zbog toga što ih u drugim gradovima prave od kvalitetnog materijala, a ljudi zaduženi da ih održavaju i čuvaju rade svoj posao? Ne mogu se česme praviti od materijala kojeg 12-godišnjak može da razvali nogom i ostaviti da tavore u nekom neosvetljenom ćošku a onda kukati na huligane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".