Nešticki "pobedio" Mancea

Komisija za nazive ulica odbila je predlog Mesne zajednice "Jugovićevo" da jedna ulica na Sajlovu ponese ime Partizanove legende Dragana Mancea i nazvala je po Vošinom ljubimcu iz sredine XX veka Stevanu Neštickom.
Komisija za nazive ulica odbila je predlog Mesne zajednice "Jugovićevo" da jedna ulica na Sajlovu ponese ime Partizanove legende Dragana Mancea, i nazvala je po Vošinom ljubimcu iz sredine XX veka Stevanu Neštickom.

Pored Mancea i Neštickog, savet ove mesne zajednice predložio je i istoričara i pesnika Nikolu Begovića. Mance je odbijen sa obrazloženjem da nije u vezi sa Novim Sadom, jer je rođen i sahranjen u Beogradu, dok je predlog da se ulica nazove po Begoviću odbačen jer je njegovo ime već iskorišćeno.

Zajedno sa odlukom da ulica ponese naziv Stevana Neštickog, Komisija je odlučila da plato u Limanskom parku, na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta, ponese naziv novosadskog muzičara Mitra Subotića Sube. (M.S.)

  • Jedan Od Delića

    01.02.2012 18:27
    @1914
    Dakle i po osnivanju kluba ljudi oko FK Vojvodina gledaju preko Dunava nastojeći da se pokažu i dokažu pred Beogradom. Tradicija se nastavlja. A grad Novi Sad ovim odbijanjem zahteva za promenom imena ulice, gubi priliku da pokaže koliko veliko srce ima, a ima ga.

    1914 - @ Jedan Od Delićaa - može


    Стадион Карађорђе је стари и оригинални назив новосадског стадиона који је коришћен од свог оснивања 1924-те до краја Другог светског рата.


    16:15 • 26.01.2012. jedan od Delićaa - može


    Može li neko da objasni vezu između Karađorđa, Novog Sada i FK Vojvodine
  • 1914

    31.01.2012 18:57
    @ Podbarac - Opet lupetate
    Da, da.. Pa kad ih ima najviše, gde su onda na žlezdinim utakmicama u Novom Sadu?
  • 1914

    31.01.2012 18:51
    @ Delic - Novi Sad - crno beli grad
    Ok to za Mancea, ali nikako ovo ostalo, da većina novosađana navija za crno bele, to NIKAKO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti