Bodrožić: Odsek za medijske studije na meti režima zbog hrabrih studenata

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić izjavio je danas da je Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na udaru režima.
Bodrožić: Odsek za medijske studije na meti režima zbog hrabrih studenata
Foto: 021.rs
Kako je dodao, na udaru su jer na njemu studiraju mladi, hrabri i pametni ljudi, budući novinari, koji zahvaljujući svojim nastavnicima znaju kako će u budućnosti profesionalno obavljati svoj posao.
"Nije slučajno što je taj odsek na meti režima i što je označen kao ‘neprijateljsko gnezdo’ jer tamo studiraju mladi, hrabri, pametni ljudi, budući novinari koji znaju kako se profesionalno radi taj posao", rekao je Bodrožić na panelu u okviru Medijske nedelje, koju organizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).
On je još rekao da u Vojvodini faktički ne postoji nijedna slobodna televizija, a da su istovremeno nezavisni mediji ponovo na meti napada kao devedesetih godina 20. veka.
 
"Opet imamo iste napade na nezavisne medije, opet smo ‘strani plaćenici’ i ‘domaći izdajnici’”, kazao je Bodrožić i dodao da je na sceni u Srbiji opet bujanje nacionalizma.
 
Studenti Odseka za medijske studije nalaze se duže od dva meseca na meti napada, nakon što su pružili podršku svom profesoru Dinku Gruhonjiću, koji je na meti napada režimskih medija duže od tri meseca.
 
Studenti su primili brojne pretnje i šovinističke uvrede, a nekima od njih su objavili i brojeve mobilnih telefona na društvenim mrežama, nakon čega su bili izloženi šikaniranju i progonu.
 
Napadi na tog profesora i novinara agencije Beta su usledili nakon što je na društvene mreže pušten izmontirani video snimak u kojem se lažno tvrdi da je Gruhonjić ljubitelj ustaških ratnih zločinaca, što je on demantovao i najavio da će tužiti sve koji na taj način lažu o njemu, "pa makar ne izlazio iz sudnice".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti