Paketići za mališane iz Sigurne dečije kuće

Decu iz Sigurne dečije kuće obradovalo je nekoliko paketa igračaka i slatkiša, prikupljenih na humanitarnim maskenbalima na Štrandu.
Decu iz Sigurne dečije kuće obradovalo je nekoliko paketa igračaka i slatkiša, prikupljenih na humanitarnim maskenbalima na Štrandu.

Prema rečima direktorke Gradskog zelenila Nataše Rašete, novac od iznajmljivanja opreme na klizalištu je takođe utrošen u nabavku poklona za ugrožene mališane. "Na našim maskenbalima na ledu ulaznica je bila igračka ili slatkiš, a novac od iznajmljivanja klizaljki smo takođe utrošili kako bismo ovoj deci poklonili što više", navodi Rašeta.

U Sigurnoj dečijoj kući se trenutno nalazi 21 dete, od čega čak osam beba. Najmlađa beba stara je svega mesec dana, a uglavnom se radi o deci koja su tu smeštena nakon što majka posle porođaja odluči da ne zadrži dete.

U Zmaj Ognjena Vuka 13 smešteni su razni profili dece - od žrtava porodičnog nasilja do mališana koji su bili deo lanca trgovine ljudima. (M.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti