Interaktivna mapa: Nevreme stiglo u Srbiju, RHMZ upozorio na nepogode u Vojvodini

Verovatnoća da bude nepogoda je danas, 22. juna, najveća u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, objavio je RHMZ.
Interaktivna mapa: Nevreme stiglo u Srbiju, RHMZ upozorio na nepogode u Vojvodini
Foto: 021.rs (ilustracija)
U Novom Sadu se u večernjim satima očekuju pljuskovi i grmljavina.
 
Oblačnost iz zapadne i jugozapadne Srbije u toku večeri širiće se ka centralnim krajevima zemlje i Vojvodini uslovljavajući pljuskove, grmljavinu, pad temperature, ali i lokalne nepogode praćene gradom i olujnim vetrom.
Sutra, 23. juna, zona povećanog rizika proširiće se i na ostale regione u zemlji, dok će u ponedeljak, 24. juna, verovatnoća za nepogode kratkotrajno opasti, osim na jugu Srbije. 
 
RHMZ navodi da će za konkretne lokacije izdavati upozorenja jedan do dva sata unapred.
Pogledajte u interaktivnoj mapi kako se kreće nevreme.
 
 
RHMZ je naveo da će poslednja sedmica juna biti vrlo nestabilna, sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.
  • Amater

    23.06.2024 07:48
    Na onu vrucinu nebi bilo dobro da smo zahvaceni ciklonom formiranim na Atlantiku,sredozemlju ili Djenovskom zalivu sa Alpama,Proslogodisnje nevreme koje je u dva navrata zahvatilo Vojvodinu formirano je u vidu super celije ( koju sam snimio u samom zacetku i pratio njen put)
    Ovo jucesnje je lokalnog karaktera formirane u centralnoj Bosni sa pravcem prema Vojvodini,koje nemaju visinu za stvaranje leda,jakih oluja niti obilnije padavine.
    Za danas u predvecerje i noc,prema Srbiji se krece Ciklon sa Atlantika koji je jutros zahvatio Italiju od Alpa do Sicijilije.
  • Limanac

    22.06.2024 20:33
    Tresla se gora, duno povetarac.
  • Ja

    22.06.2024 18:03
    Samo si razmazen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.