SSP: Zašto će o spornim pitanjima na sednici u petak odlučivati stari saziv Skupštine Novog Sada?

Novosadski odbornici odlučivaće o 44 tačke na sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak, 28. jun, a to ne bi bilo toliko problematično da ne zaseda "stara Skupština".
SSP: Zašto će o spornim pitanjima na sednici u petak odlučivati stari saziv Skupštine Novog Sada?
Foto: 021.rs
Tako u saopštenju ocenjuje predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde i odbornik Skupštine grada Vladimir Vrsajkov.
 
"Zbog toga se nameće logično pitanje: zašto vlast zanemaruje izbornu volju građana i ne dozvoljava da se što pre konstituiše nova Skupština sa 32 odbornika opozicije, izabranih na lokalnim izborima 2. juna", pita Vrsajkov u saopštenju.
Kao moguć odgovor navodi to da je to možda zbog toga što vlast ne želi da se opozicioni odbornici izjašnjavaju o velikom broju problematičnih tačaka.
 
"To su, pre svega odluka o završnom računu budžeta za 2023. godinu, kao i programi poslovanja, odnosno, investicioni planovi više javnih preduzeća, aneks ugovora za garažu u Šafarikovoj ulici, planovi za generalnu regulaciju zemljišta oko hotela 'Park' i na Mišeluku, kao i mnoge druge tačke. Ponovo smo svedoci da su potrebe naprednih investitora iznad prava velikog broja Novosađana koji su 2. juna glasali za opoziciju i koji žele da njihovi predstavnici učestvuju u donošenju ovako važnih odluka", ističe Vrsajkov.
Gradski odbor SSP Novi Sad zahteva od režima da što hitnije zakaže konstitutivnu sednicu nove Skupštine grada, koja bi se onda, u najkraćem roku, "izjašnjavala o velikom broju spornih tačaka predviđenih za nelegitimnu sednicu 28. juna".
  • Nela

    24.06.2024 12:27
    Nema stare Skupštine
    Raspisivanjem izbora raspuštena je stara Skupština i od tada postoji PRIVREMENI ORGAN koji obavlja samo tekuće obaveze dok se ne oformi novi saziv i izaberu novi organi i novi gradonačelnik.
  • Zoran

    23.06.2024 17:10
    Gospodin je mogao nekog ko poznaje zakon da konsultuje pre nego je ovo napisao.Novi saziv skupštine grada i svi organi se konstituišu nakon završetka izbornog procesa.On nije završen zbog žalbi koje rešava nadležni organ. Pravni vakum ne može da postoji.Ako ste toliko neobrazovani nije ni čudo što ste izgubili izbore
  • Pašić

    23.06.2024 15:29
    32 godine
    Mogli bi već kada se sastaju stari odbornici da na dnevnom redu se nađe i rešenje više decenijskog problema investitora Zavoda za zaštitu spomenika kulture, izgradnja poslovno stambene zgrade u pašićevoj 19 gde je nekada bio restoran šumadije a gde je nas 20 tak isplatilo stanove i lokale koje čekamo ravno 32 godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti