Grupa mladih iz Novog Sada i Beograda ide u Gornje Nedeljice da protestuje protiv Rio Tinta

Grupa mladih iz Beograda i Novog Sada najavila je da će u utorak, 25. juna krenuti pešice za Gornje Nedeljice, kako bi se pridružili protestu protiv Rio Tinta, zakazanom za 28. jun.
Grupa mladih iz Novog Sada i Beograda ide u Gornje Nedeljice da protestuje protiv Rio Tinta
Foto: Beta (Miloš Miškov)
U pozivu koji je uputio aktivista i član pokreta "Marš na Drinu" Ivan Bjelić piše da je okupljanje planirano za 25. jun kod železničke stanice Novi Beograd u 6 časova, odakle će, sa ekipom iz Novog Sada krenuti put Gornjih Nedeljica.
 
"Cilj ovog marša je jasan - branimo našu zemlju, branimo vodu, branimo ceo živi svet i budućnost Srbije koja se našla na putu onima koji žele da je pokore i od nje naprave siromašnu koloniju koja nema budućnost", navodi se u pozivu.
Dodaje se da su odlučni da pruže pomoć meštanima doline Jadra koji se ne sučeljavaju samo sa kompanijom već i sa, kako su ukazali "ozbiljnom propagandnom mašinerijom" od strane vlasti koja "lobira za stranu kompaniju, strani kapital i lični profit".
 
"Nakon 110 godina, opet kreću u marš na Drinu, i to pešice iz Beograda putevima srpske vojske u Prvom svetskom ratu - preko planine Cer u dolinu Jadra", navodi se. 
Naveli su da je ovoga puta njihova borba za zaštitu života u Srbiji usmerena na kompaniju Rio Tinto, koju su nazvali "privatnim okupatorom".
 
Pozvali su građane da im se pridruže ili pruže bilo koju vrstu pomoći.
  • N

    24.06.2024 16:54
    @ Neutralan
    A, gde ste tu Vi?
    Verujete da će "investitor da primeni najstrože ekološke zaštite životne sredine"? I to Vam je dovoljno? Ima i neka poslovica o obećanjima i radovanjima. A nije loše ni pročitati nešto i videti koliko je RT "omiljen" u svetu i kakav ga glas bije.
  • Umesto

    24.06.2024 16:33
    obracanja naciji av danas, ako vam je stalo do naučnih činjenica i istine o posledicama rudarenja za zelenu en. pogledajte film naveden u komentaru @Marjaskas.
  • Kako

    24.06.2024 15:24
    @ X
    Treba dozvola za rušenje kuće ali u selima se dobije bez problema. Važno je da se dozvola plati a i RT je na seoskim imanjima. Oni pobeđuju a svi mi možemo da pucamo od muke i besa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti