"Jao, Bože": Zašto je novinarka RTV-a dobila otkaz?

Sindikati u Radio-televiziji Vojvodini zatražili su od rukovodstva pokrajinskog javnog servisa da ublaži kaznu i ne uruči otkaz novinarki Zorani Nikoletić zbog greške tokom Dnevnika.
"Jao, Bože": Zašto je novinarka RTV-a dobila otkaz?
Foto: Screenshot (Dnevnik/RTV)
U Dnevniku od 17. juna novinarka je predstavljala vremensku prognozu za naredni dan. Međutim, u pola rečenice je zastala i izgovorila samo: "Jao, Bože".
 
Nakon toga njen segment je prekinut i voditeljka Dnevnika je odjavila emisiju.
Kako navode Samostalni sindikat, Strukovni sindikat i Sindikat Nezavisnost, novinarka zadužena za vremensku prognozu prvo je pogrešila u studiju, potom u montaži gde je "verovatno nepažnjom izdvojen taj, umesto ispravnog snimka".
 
"Sticaj okolnosti doveo je do toga da pre emitovanja ni montažer, ni novinarka, ni urednik emisije, ni drugi uključeni u realizaciju, nisu proverili snimak i greška je otišla u etar. Ni prva, ni poslednja, niti svojstvena samo za našu kuću", poručuju sindikati.
Dodaju da je otkazivanje Ugovora o privremenim i povremenim poslovima preoštra. Takvu kaznu, smatraju, dozvolila je loša praksa koja je "godinama svojstvena našoj kući". 
 
Međutim, direktor Radio-televizije Vojvodine Goran Karadžić kaže za Danas da je otkazivanje ugovora odluka menadžmenta, poručujući da "sindikati imaju i problem sa informacijama, jer koleginica nije kao osnov angažovanja imala ugovor o privremenim i povremenim poslovima".
 
On smatra i da je ovakva greška dovoljna za otkaz.
 
"Apsolutno. To nije greška, to je nemar", naveo je Karadžić za Danas.
Sindikati pitaju kakva bi bila kazna za novinarku da je "uživala zaštitu koju joj pruža Ugovor na neodređeno"?
 
"Ako odgovor nije otkaz, već neka druga sankcija, poput umanjenja zarade ili vremenski ograničenog udaljenja s posla, onda bi bilo pošteno preinačiti izrečenu kaznu", zaključuju sindikati.
  • Tihi

    28.06.2024 14:39
    Pomozi bože !
    Mlada,lepa,vaspitana pametna,ako bog da i uz malo sreće vratiće te,vratiće te.....
  • КиЗаНС

    28.06.2024 10:18
    Е па
    Нека иде и приватнике, није ово посао за њу.
  • Utisak

    26.06.2024 17:02
    Utisak
    Nije dorasla tom poslu."Jao boze " i ruke na kukovima, mozda su njena svakodnevna gestikulacija u razgovoru sa vrsnjacima, ali niko normalan ne bi tako nesto uradio kao spiker. Ponudite joj neki drugi poslic na tv ako ima. Vjerovatno je i ovo dobila nezasluzeno, gledajuci na drzanje i izjavu u spornom prilogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti