Skupština u Novom Sadu sa starim odbornicima: Izbori prošli, Đurić kaže da je sve legitimno

Lokalni izbori su prošli, ali će se na sednici Skupštine grada, zakazanoj za petak, 28. jun, pitati stari odbornici. Gradonačelnik Milan Đurić kaže da je sve legitimno i legalno.
Skupština u Novom Sadu sa starim odbornicima: Izbori prošli, Đurić kaže da je sve legitimno
Foto: 021.rs
Pojedine opozicione stranke, koje će se naći u novom sazivu lokalnog parlamenta, oglasile su se povodom zakazivanja sednice, pitajući zbog čega vlast zanemaruje izbornu volju građana, ukazujući na to da će o 44 tačke dnevnog reda odlučivati i oni koji više ne bi trebalo da budu odbornici.
 
Među odlukama koje će se naći pred odbornicima su i završni račun budžeta grada za 2023. godinu, investicioni planovi preduzeća, urbanistički planovi...
 
Opoziciji je problematično i to što su prošli svi žalbeni postupci i što je ostalo još samo da Gradska izborna komisija proglasi konačne rezultate izbore, nakon čega bi mogla da se sazove konstitutivna sednica.
Gradonačelnik Milan Đurić kaže da je Gradsko veće još uvek nadležno za donošenje odluka, kao i da odbornicima Skupštine grada izabranim pre četiri godine i dalje traje mandat i da će raditi dok se ne završi ceo izborni postupak.
 
"Što se tiče opozicije, upravo ta opozicija podnosi prigovore i onda nakon odluka Gradske izborne komisije piše žalbe da o njima odlučuje Viši sud. Mi imamo legitimitet i legalitet za sednicu Skupštine grada jer i na konačne rezultate postoji takođe pravo prigovora, a onda pravo žalbe sudu. Tako da, hipotetički, možda tek sredinom jula završimo, nažalost, izbore u Novom Sadu. Prigovore i žalbe upravo prilažu oni koji se bune što se Skupština održava u petak", kaže Đurić.
 
Prema njegovim rečima, ne jedini, ali jedan od glavnih razloga za održavanje sednice je potreba da se usvoji završni račun budžeta za prošlu godinu, jer je zakonski rok 30. jun.
 
On je dodao i da se nada da neće više biti žalbi i prigovora i da će se izborni postupak uskoro završiti.
  • Posmatrac

    24.06.2024 18:34
    Vlast- opozicija…. Novi saziv će biti zanimljiv. Pitam se ko će se hvatati u koštac sa opozicionarima? Možda Lasica? A neee pa ima tu još “strucnih i školovanih”. Jedva čekam njihovu prvu sednicu pa da čitam ovde o tome.
  • Sremac

    24.06.2024 16:32
    Dule
    Sve je jasno.
    Treba usvojiti desetak urbanističkih planova kako bi investitorima ispunili zahteve.
    Urbanizam dobio zadatak da rade prekovremeno minule nedelje samo da se planovi usvoje 28.06.
  • Neko

    24.06.2024 16:10
    Bože me sačuvaj ovih
    Šta je tu legitimno?NIŠTA!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti