Eparhija bačka: Odbornici da se izjasne o Jovanovićevom stavu

Eparhija bačka pozvala je danas odbornike Skupštine Novog Sada da se izjasne o tome da li su stavovi koje je izneo predsednik gradske skupštine Aleksandar Jovanović zvanični stavovi Skupštine.
Eparhija bačka pozvala je danas odbornike Skupštine Novog Sada da se izjasne o tome da li su stavovi koje je izneo predsednik gradske skupštine Aleksandar Jovanović zvanični stavovi Skupštine.

"Da li je u pitanju njegovo lično gledište ili je posredi gruba zloupotreba službenog položaja?", pita Eparhija bačka u saopštenju.

Jovanović je, kako se navodi, na konferenciji za novinare, obraćajući se sa pozicije predsednika gradske skupštine izneo niz optužbi na račun episkopa bačkog Irineja.

"Njegove izjave predstavljaju očigledan primer manipulacije poluinformacijama, tačnije dezinformacijama, koje je Eparhija bačka odavno demantovala", kaže se u saopštenju.

Jovanović je optužio obezbeđenje Srpske pravoslavne crkve da je sprečilo njega i druge predstavnike grada, kao i vojvođanske zvaničnike i dvojicu ambasadora (Mađarske i Izraela), da uđu u prostor na kome je u utorak održan pomen žrtvama Novosadske racije. Eparhija bačka je te optužbe odbacila.

  • 28.01.2012 22:56
    kole
    Gruba zloupotreba naravno, moze im se. Nemaju ni obraza ni casti! Sramota se raspravljati sa Irinejem, kad svi koji su ga jednom u zivotu videli znaju koliko je pravican i ispravan covek.
  • Kiza

    28.01.2012 11:02
    Koje bre izjasnjavanje cekaj da prodamo vodovod,posle toga ide prica o popovima.
  • Aco

    27.01.2012 14:55
    Svoji
    Nikoga oni ne poštuju, može njih vladika prozivati koliko hoće, ali nema ništa od toga, oni imaju vlast i to je jedino što njima treba, ni levo ni desno, samo vlast. Kakva Crkva, za njih to ne postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti