Basnoslovnu otpremninu uzela četiri meseca pred penziju

Donedavna finansijska direktorka "Gradskog zelenila" Ana Ferko, koja je ovo preduzeće napustila u decembru uz otpremninu od 1,15 miliona dinara, ostvarila bi pravo na penziju u aprilu, saznaje Radio 021.
Donedavna finansijska direktorka "Gradskog zelenila" Ana Ferko, koja je ovo preduzeće napustila u decembru uz otpremninu od 1,15 miliona dinara, ostvarila bi pravo na penziju u aprilu, saznaje Radio 021.

Direktorka "Zelenila" Nataša Rašeta kaže da ne vidi razlog zbog čega se slučaj otpremnine za Anu Ferko razlikuje od ostalih radnika ove firme, koji su otpremninu uzeli u toku 2010. godine.

"Pravo na penziju je za koji mesec moglo da ostvari i skoro polovina ljudi koji su otpremninu uzeli pretprošle godine. Mi i sad imamo u preduzeću ljude koji ostvaruju neke od uslova za penziju, ali osećaju se radno sposobnim i žele da rade do granice starosne penzije. Ne vidim zašto se Ferkova izdvaja kao poseban slučaj", navodi direktorka "Gradskog zelenila".

Rašeta je kao opravdanje za isplatu basnoslovne otpremnine navela smanjenje troškova koje vuče pozicija finansijskog direktora, ali je odmah po odlasku Ane Ferko na njeno mesto zaposlila Vidosavu Dotlić. Direktorka "Zelenila" ističe da u celom postupku označavanja Ferkove kao tehnološkog viška nije prekršen zakon. "Priča je gotova. Ana Ferko je napustila naše preduzeće kao tehnološki višak, i ja samo mogu da kažem da je sve urađeno po zakonu", podvlači Rašeta.

Ana Ferko više ne prima platu u "Zelenilu", ali čekove dobija od Zavoda za izgradnju grada kao članica Upravnog odbora ovog preduzeća,  i kao revizor za rad u preduzeću AD "Energija Novi Sad". Ranije je bila članica Upravnog odbora "Toplane". (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • @Anonimus - Nemam posao...

    06.02.2012 12:52
    Nije ni cudo
    Kako ces imati posao kad ne znas da razmisljas? Zar nisi shvatio ko daje posao, ko odredjuje lovu za odlazak, a ko imenuje i razresava.
    Odluci gde ces i na koju stranu, a mozda bi dobro bilo da savladas zanat pa da ti ne treba niko.
  • 06.02.2012 11:43
    Nemam posao...
    ... pomozite mi da dođem do te Ane, siguran sam da me negde može zaposliti, u svakoj je čorbi, hoću reći firmi, mirođija
  • Zeleni

    03.02.2012 23:04
    Jos malo kradje pre kraj..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".