Konačno objavljeni konačni rezultati izbora u Novom Sadu: Ovako će izgledati lokalni parlament

Gradska izborna komisija (GIK) u Novom Sadu usvojila je jutros konačne rezultate izbora, koji su identični preliminarnim rezultatima.
Konačno objavljeni konačni rezultati izbora u Novom Sadu: Ovako će izgledati lokalni parlament
Foto: 021.rs
Konačni rezultati su proglašeni nakon dvonedeljnog razmatranja i odbijanja više od 60 prigovora koje je podnela opozicija.
 
I na konačne rezultate postoji rok od 72 sata za podnošenje prigovora. Ukoliko prigovora ne bude, onda bi u narednih 15 dana trebalo da bude zakazana konstitutivna sednica.
Prema konačnim rezultatima, na izborima održanim 2. juna glasalo je 49,27 odsto upisanih birača, odnosno 167.047 građana. 
 
Nevažećih listića bilo je 3.610, što čini 2,16% od ukupnog broja glasača. Četiri od 14 izbornih lista prešle su cenzus.
Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) osvojila je 45 mandata sa 87.791 glasom.
 
Opoziciona lista "Udruženi za slobodan Novi Sad" dobila je 21 mandat sa 40.541 glasom. Lista  "Kreni - promeni" dobila je osam mandata sa 16.723 glasa, dok je lista "Heroji - Miša Bačulov" osvojila tri mandata sa 6.332 glasa. 
 
 
Savez vojvođanskih Mađara, kao manjinska lista, dobio je jedan mandat sa 2.062 glasa.
 
Očekuje se da Srpska napredna stranka, zajedno sa koalicionim partnerima (SPS, SRS, SDP, JS, PS, SVM i drugi), nastavi da vodi Novi Sad jer će imati ukupno 46 mandata, što je dovoljno za stabilnu većinu.
  • Rakija šljiva

    25.06.2024 20:51
    Lasica na aparatima
    Nado se da će proći 54 odbornika sns
  • Koka

    25.06.2024 19:38
    Jbg Lasice,biće nade i za tebe oa se kandiduj opet za 4 godine a nado si se da ćeš proći i biti opet odbornik i voziti službena kola a sad moraš sve to vratiti i ići na poso
  • Фридрих Ниче

    25.06.2024 11:26
    Тако је говорио Зарадустра
    Ди' је сад опозиција ? подвили репове, седају у посланичке и одборничке клупе па ће тако 3 године тамо да воде политику ,онда 4. годину пред изборе крећу у кампању или он или ми ,За нашу Фотељу а сиротиња раја и даље сиротиња јел' гласа смо за Згубидане у позицији и у опозицији па нам крив друг Тито што Срба више нема да више крадемо,лажемо,муљамо а ни за дисмо нисмо са партијским издајницима,увлакачима,прелетачима,кумовима ,тајкунима,швалерима

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti