Prosečna plata u Novom Sadu 500 evra?

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna plata u Novom Sadu iznosi 51.668 dinara.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna plata u Novom Sadu iznosi 51.668 dinara.

Zvanična statistika kaže da je decembarski prosek nominalno veći za čak 15 odsto od novembarske prosečne plate, što u Zavodu objašnjavaju kao posledicu isplate trinaestih plata.

Novi Sad je tako četvrtoplasirana opština u Srbiji prema visini zarade, odmah iza Kostolca, Beograda i Niša, dok je najgora situacija u Crnoj travi, gde je prosečna zarada 26.333 dinara. Statistika pokazuje da se najviše para slije u džepove predstavnicima udruženja građana, poslodavcima, sindikatima, komorama i političkim organizacijama, jer je prosek zarada u navedenim sferama preko 115.000 dinara.

Slede ih bankari, menadžeri i zaposleni u firmama koje se bave preradom nafte.

  • G

    28.01.2012 17:48
    @U okviru proseka - ne razumem logiku da moj argument koristite kao kontraargument. Ja nisam taj koji se žali da mu je mala plata, ja u radno vreme mogu sebi da priuštim pisanje na forumu jer nemam potrebu da tražim bolji posao. I molim vas, bar sa razumevanjem pročitajte moj komentar - nisam se obraćao direktno vama već u trećem licu ovima koji sa tako malim platama umesto da traže posao, vreme gube na kukanje po forumima, a ako oni dele vaše mišljenje da je to "pametno korišćenje vremena", onda draga gospođo/ice mogu samo da im poručim da se neće leba najesti u životu. Koliko su stranih firmi kontaktirali, sa koliko su stranih HR i HH agencija razgovarali, koliko su stranih kompanija poslali CV? Nula? Manje od nula? "Lezi hlebe da te jedem" pristup, u zemlji u kojoj vam nije potrebno visoko obrazovanje da razumete da NEMA dovoljno mesta za sve, i da je način da nešto postignete to da skupite hrabrosti i odete. Znam da mnogi nemaju hrabrosti za ovo, i da će radije čekati i do 50-te da se nešto ovde na bolje promeni, svo vreme kukajući. Nije ni meni bilo lako daleko od svoje zemlje i porodice, ali to ne menja činjenicu da ste sami krojači sopstvene sudbine, i da kukanjem nećete ništa postići.
  • U okviru proseka

    27.01.2012 19:57
    ps
    Pa ako su u radno vreme na internetu onda ga ne placaju od svojih 12.000,00 dinara. A vreme kada nemaju sta da rade bar pametno koriste!
  • 27.01.2012 19:52
    U okviru proseka
    Kad pogledam pa bas svi kometari su pisani u radno vreme:) I VAS GOSPODINE G Ili ste opet u drugoj vremenskoj zoni.
    I losa vam je procena. Imam 35 godina, zaposlena sam u multinacionalnoj kompaniji sa platom vecom od spornog proseka, sa VII2 stepenom strucne spreme i imam srece sto je tako. Na zalost pored svog obrazovanja, znanja i truda moji prijatelji su i dalje bez posla. Ja ove ljude razumem, ako ih Vi ne razumete i ako im necete dati podrsku nemojte ih omalovazavati i stajati im na muku. Sigurna sam da bi i vecina njih volela da je takodje otisla iz Srbije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti