Radnici "Zelenila" na terenu: Kosi se trava, uklanja ambrozija

Radnici JKP "Gradsko zelenilo" nastavljaju sa svakodnevnim zalivanjem cveća, drveća i šiblja na više od 50 lokacija širom Novog Sada.
Radnici "Zelenila" na terenu: Kosi se trava, uklanja ambrozija
Foto: 021.rs
Zalivanje se obavlja u prvoj i trećoj smeni sa dve velike cisterne od po 8.000 litara, i dve traktorske cisterne od po 3.000 litara.

U prvoj smeni zaliveno je više hiljada komada cveća, drveća i šiblja u ulicama oko železničke stanice, centra grada, na Bistrici i Jugovićevom naselju, kao i ispod mosta Duga, navodi se u saopštenju preduzeća.
U trećoj smeni biće zaliveno zelenilo na više od 20 lokacija.

Sve cvetne gredice, valjci i kupe, kao i cveće u visećim kandelabrima na više lokacija u centru grada, kao i cveće, drveće i šiblje u ulicama na Grbavici i ulicama u Petrovaradinu.
Osim zalivanja, okopavaju se ruže u Futoškom parku i na drugim lokacijama u Novom Sadu, dok se u centru grada i na Detelinari zaštitnim preparatima tretiraju stabla divljeg kestena i živa ograda.

Takođe, nastavljeni su radovi na košenju trave u ulicama Vidovdanskog naselja, Balzakovoj i Futoškoj ulici, Bulevaru cara Lazara, Dunavskom parku, kod Promenade, i na Detelinari, poručuju iz "Gradskog zelenila".
 
Ambrozija se uklanja u Sremskoj Kamenici i od Beogradske kapije.
  • Zebra

    26.06.2024 10:10
    Zato za drvo koje leži na strujnim kablovima već tri meseca ne znaju da pošalju ekipu iako je sve uredno prijavljeni preko komunalne inspekcije. Čekaju oluju da ostanemo bez struje pa da EV mora popravljati… Bravo!
  • pogodi ko je

    25.06.2024 19:24
    Vau, rade svoj posao!
  • /

    25.06.2024 18:19
    /
    Kad ce pokositi travu na Salajci? Na Salajci se kosi trava samo kad gradonacelnik dolazi! Na decijim igralistima je trava do kolena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti