Naučnice iz Novog Sada otkrile preparat protiv Heliko bakterije: Kako da se rešite muke uz HerbELICO

Tri naučnice iz Novog Sada razvile su prirodan preparat protiv Heliko bakterije - globalnog zdravstvenog problema koji sve češće pogađa veliki deo stanovništva u celom svetu.
Naučnice iz Novog Sada otkrile preparat protiv Heliko bakterije: Kako da se rešite muke uz HerbELICO
Foto: Promo
Helikobakterija (Helicobacter pylori) je jedina bakterija koja može da preživi u izrazito kiseloj uslovima u želucu sa vrlo malo kiseonika.
 
Iako savremena medicina ima svoje metode lečenja ove infekcije, one ne dovode uvek do željenog rezultata zbog visoke rezistentnosti Heliko bakterije na antibiotike.
Zbog toga su tri naučnice i univerzitetske profesorke iz Novog Sada: dr Nataša Simin, dr Marija Lesjak i dr Ivana Beara, koje imaju vrlo uspešne naučne karijere u oblasti proučavanja lekovitog bilja, preduzele opsežna istraživanja i zajedno sa više domaćih i inostranih istraživačkih timova uspele da stvore HerbELICO® - inovativni prirodni proizvod na bazi etarskih ulja koji efikasno uklanja Heliko bakteriju iz želuca, pri čemu ne ispoljava neželjene efekte koji su uobičajeni za standardnu antibiotsku terapiju. 
HerbELICO® je potpuno jedinstven na svetskom tržištu i isključivo je baziran na naučnim činjenicama i rezultatima. 
 
Tajna HerbELICO® preparata je složen hemijski sastav koji se dobija mešanjem etarskih ulja iz tri aromatične začinske biljke – čubra, timijana i origana, u tačno određenom odnosu. Ovako dobijena smeša ima izuzetno jako antibakterijsko delovanje.
 
HerbELICO® je postao prepoznatljiv na svetskom tržištu i može se naći u apotekama i online prodavnicama različitih zemalja, što dodatno potvrđuje njegov kvalitet i efikasnost. Takođe, HerbELICO® je nagrađivan na mnogim takmičenjima i programima koji podržavaju razvoj inovacija.
 
Heliko bakterija se obično nalazi u želucu i može biti uzrok različitih gastrointestinalnih problema. Simptomi infekcije helikobakterijom su bol u stomaku, nadimanje, mučnina, povraćanje i gubitak apetita. Međutim, ova infekcija može da dovede i do razvoja gastritisa, ali i ozbiljnih bolesti, kao što su čir na želucu i rak želuca.
 
Heliko bakterija se prenosi uglavnom oralno-fekalnim putem, najčešće kroz kontaminiranu hranu, vodu ili blizak kontakt sa zaraženom osobom. 
 
 
Koje su prednosti HerbELICO® preparata?
 
Efikasnost bez antibiotika: Ono što potvrđuje veliki broj zadovoljnih korisnika jeste efikasnost HerbELICO® preparata u borbi protiv Heliko bakterije, bez upotrebe antibiotika. Kod više od 80 odsto ispitanika, tretman je uspešan bez upotrebe antibiotika.
 
Uživaćete u hrani koju volite: Posebna prednost ovog proizvoda je i što uz HerbELICO® ne mora da se koriguje ishrana, ne morate da gladujete.
 
Bez neželjenih efekata: Ne izaziva neželjene efekte koji su česti kod standardne antibiotske terapije.
 
Očuvanje mikroflore: Ne remeti mikrofloru probavnog trakta, stoga nije potrebna upotreba probiotika.
 
Rešava posledice infekcije: Pomaže u otklanjanju posledica upale sluzokože želuca i creva izazvane Heliko bakterijom.
 
Jednostavna upotreba: Dostupan je u obliku kapsula koje se lako koriste.
 
Kompatibilan sa antibioticima: Može se koristiti i u kombinaciji sa antibioticima.
 
 
Zašto je važno izlečiti Heliko bakteriju?
 
Heliko bakterija može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme ako se ne leči, uključujući gastritis, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, ali i rak želuca i MALT limfom.
 
Lekari često prepisuju antibiotike za lečenje ove infekcije, ali zbog visoke rezistentnosti bakterije, rezultati nisu uvek zadovoljavajući.
 
Mnogi pacijenti prolaze kroz višestruke cikluse terapija jakim dozama antibiotika, koje teško podnose zbog brojnih neželjenih efekata. HerbELICO® nudi efikasno rešenje bez potrebe za antibioticima, čime se izbegavaju nuspojave i olakšava proces lečenja.
 
Sastojci HerbELICO® kapsula:
 
HerbELICO®  dovodi do eliminacije Heliko bakterije, čime prestaju simptomi bolesti kao što su bol u stomaku, mučnina, povraćanje, loš zadah, nadimanje stomaka, malaksalost, gubitak kilograma i depresija.
 
Formula ovog proizvoda je potpuno prirodna i sadrži: etarsko ulje divljeg origana, etarsko ulje čubra, etarsko ulje timijana i suncokretovo ulje.
 
Pakovanje sadrži 60 kapsula, a preparat se može poručiti na sajtu Herbelixa.com OVDE ili kupiti u bolje snabdevenim apotekama.
 
Još detaljnije o ovom proizvodu i iskustvima zadovoljnih korisnika pročitajte i na društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk i rešite se Heliko bakterije na prirodan i jednostavan način.
HerbELICO® osvojio nagradu za inovativnost
 
Kompanija HerbElixa doo je osnovana 2018. godine s ciljem razvoja i proizvodnje proizvoda na bazi lekovitog bilja. Njihov glavni fokus je razvoj proizvoda na bazi etaričnih ulja koja mogu da pomognu u lečenju različitih zdravstvenih poremećaja i bolesti.
 
Posebno se bave razvojem dijetetskih suplemenata, koji se mogu koristiti za tretman infekcija mikroorganizmima otpornim na postojeće terapije, kao što je Heliko bakterija.
 
Tim kompanije HerbElixa, sa svojim inovativnim proizvodom HerbELICO®, učestvovao je u više programa koji podržavaju razvoj inovacija- Startech (2021), Fond za inovativnu delatnost Srbije Mini Grant (2019-2020), ali je i osvojio značajne nagrade na takmičenjima: drugo mesto u finalu takmičenja za Najbolju Tehnološku Inovaciju za 2020. godinu i prvo mesto na takmičenju Zauzmi stav, razvijaj ideju za najbolju žensku inovativnu ideju (2019).

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti