Pokrajina formirala Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, na njegovom čelu Maja Gojković

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici formirala Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, na čijem čelu je predsednica Maja Gojković.
Pokrajina formirala Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, na njegovom čelu Maja Gojković
Foto: 021.rs
Formiranje ovog radnog tela utvrđeno je Zakonom o rodnoj ravnopravnosti.
Njegova uloga je da koordinira aktivnosti pokrajinske uprave, drugih pokrajinskih organizacija i službi, radi što boljeg kreiranja, sprovođenja i praćenja politike za ostvarivanje rodne ravnopravnosti na teritoriji Vojvodine. 
Gojković je izjavila ranije da država Srbija jasno pokazuje da je posvećena promovisanju rodne ravnopravnosti i prevazilaženju rodnih podela i diskriminacije, te da je i nova Pokrajinska vlada pitanje ravnopravnosti polova postavila kao jedan od svojih prioriteta.
  • Neko

    27.06.2024 01:32
    To prioritet?Sve nam potaman i samo to Još
  • Ђапе

    26.06.2024 17:23
    Besmislice
    Alo, SNS ima li ova g-đa pametnija posla. Kao na pr. rešavanje pitanja vode u Zrenjaninu i drugim ugroženim opštinama u Vojvodini. Putevi u Banatu, rupe da malo dete upadne i pogine. Hm, jasno zašto u pokrajni postavljate islužene i nesposobne svoje stare kadrove. Pokrajna vam je nevažna. E, tako se gospodo gubi poverenje i glasovi, evo da krenemo od mene. Ako nastavite da ste arogantni, neće vas mi AV spasiti, nestaćete.
  • SRB-IN

    26.06.2024 14:15
    Radikalski zaborav
    Kao prvo da svoju kancelariju premesti u propalu autobusku među-gradsku stanicu jer je ona odgovorna za najveći gubitak grada Novog Sada od drugog svetskog rata..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti