SPC: Patrijarh nije dobio Jovanovićevo pismo

Iz kabineta patrijarha srpskog Irineja danas je demantovano pisanje medija da je patrijarh dobio "otvoreno" pismo od predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića, povodom obeležavanja 70. godišnjice Novosadske racije.
Iz kabineta patrijarha srpskog Irineja danas je demantovano pisanje medija da je patrijarh dobio "otvoreno" pismo od predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića, povodom obeležavanja 70. godišnjice Novosadske racije.

"Povodom medijskih vesti o otvorenom pismu, obaveštavamo javnost da patrijarh nije dobio nikakvo pismo od spomenutog gospodina, a naš protokol ne zna za praksu dostavljanja pisma preko odlomaka u medijima", navedeno je u saopštenju SPC.

Prema medijima, autor pisma traži određena obaveštenja, ali nažalost, takav zahtev je upućen na pogrešnu adresu, navode iz patrijarhovog kabineta. Obaveštenja o nadležnostima pojedinih sveštenih lica ili druge, slične informacije mogu se lako dobiti od bilo kog paroha Srpske pravoslavne crkve, a ona koja zadiru u širu i kompleksniju sferu, od Informativne službe SPC.

Jovanović je uputio pismo patrijarhu Irineju, u kojem ga je upitao da li su, kako je naveo, "uvredljivi" stavovi bačkog vladike Irineja koji su upućeni gradskim vlastima ujedno i stavovi SPC. Predsednik Skupštine grada naveo je u tom pismu da su bačka eparhija i vladika Irinej izneli niz optužbi na račun najviših predstavnika grada Novog Sada, povodom obeležavanja 70 godina od Novosadske racije.

  • 28.01.2012 22:55
    Crkvu upustati u svoje lazi, stvarno jadno. Pa sramota da se u bilo kakvom slucaju prepire sa crkva i politika. Ali kod nas je sve moguce, pogotovo pred izbore.
  • aca

    28.01.2012 12:52
    kralj
    Ovaj Jovanović kao da je šef države, ne znam zašto daje ovakve komentare i izjave, zašto mu to treba.
  • 28.01.2012 10:54
    CICA
    Zato je Vlada Jelic dobio pismo na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti