Gojković sa muftijom vojvođanskim o mogućoj izgradnji kulturno-duhovnog centra u Novom Sadu

Pokrajinska premijerka Maja Gojković sastala se sa muftijom srbijanskim i vojvođanskim Muhamedom Ziljkićem.
Gojković sa muftijom vojvođanskim o mogućoj izgradnji kulturno-duhovnog centra u Novom Sadu
Foto: Pokrajinska vlada
Oni su tom prilikom razgovarali i o mogućnostima podrške u izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kulturno-duhovnog centra islamske zajednice u Novom Sadu.
Kako navode iz Pokrajinske vlade, razgovarali su i o nastavku saradnje na započetim projektima, i daljoj podršci programskim aktivnostima Muftijstva vojvođanskog koje doprinose unapređenju položaja islamske zajednice u AP Vojvodini.
Predsednica Gojković istakla je da, godinama unazad, podršku Pokrajinske vlade imaju programi i manifestacije značajne za očuvanje tradicije i kulture islamske zajednice u AP Vojvodini. 
 
Među njima je i Bajramska sofra, tradicionalna manifestacija povodom Kurban bajrama, koja okuplja verske velikodostojnike i građane Novog Sada.
  • Vox

    27.06.2024 15:01
    Eto jos malo
    Eto za koju godinu na Strandu ce biti obezbedjena plaza za zene koje se kupaju u odeci, kao sto je u Ulcinju, he,he jos malo valjda kad se desi to, nadam se da ce neko se setiti mog komentara
  • Mirko

    27.06.2024 09:52
    U sekularnim drustvima drzava ne gradi institucije religije.
    Grade ih religiozni svojim novcem ali po javnim urbanistickim planovima, koji
    ne remete nikog tj u saglasnoti su i hramoniji.

    Ovde je bog rekao laku noc jer je iskrenih vernika malo.

    Religija nije vera.
  • Dejan

    27.06.2024 01:19
    Hvalim te Bože
    Ako naše komšije muslimanskog obreda ne zaslužuju da u Novom Sadu imaju dostojanstveno molitveno mesto već poodavno onda je Srpstvo i naše viteštvo stvar daleke prošlosti. Kamo sreće da svi mi to mesto izgradimo i pomognemo, mi Pavlovi i Savini, a ne da nas iz belog sveta podsećaju ajatolasi kako valja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti