VIDEO Monohrom objavio pesmu o naciji koja neuspehe leči sportskim pobedama - spot omaž Žilniku

Novosadski sastav Monohrom objavio je spot za pesmu "Vir", što je drugi singl kojim najavljuju izlazak novog albuma "Radio Tišina".
VIDEO Monohrom objavio pesmu o naciji koja neuspehe leči sportskim pobedama - spot omaž Žilniku
Foto: Screenshot (YouTube/Monohrom)
Spot za pesmu "Vir", koji je radila Mia Mlinarević, predstavlja omaž Želimiru Žilniku i njegovom filmu "Druga generacija" iz 1983. godine.
 
"Slušali smo 'Mrs. Robinson' od Simona & Garfunkela i tamo ima onaj sjajan stih 'Where have you gone, Joe DiMaggio, our nation turns its lonely eyes to you'. Nije li ovo upravo ono što mi radimo sa Novakom Đokovićem? 'Vir' je pesma o naciji koja svoje neuspehe leči sportskim pobedama jednog čoveka", poručuju u Monohromu.
Novosadski sastav je do sada objavio dva albuma: "Monohrom" i "Urbana usamljenost". 

Na jesen izlazi treći studijski album "Radio Tišina" na kojem će se naći 11 novih pesama "o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka".

  • Novosađanka

    28.06.2024 23:43
    Šta bi?
    Poznajem ove momke lično, i privatno su super stvarno, al ovo je bezveze. Muzika kopija OPO iz 90-ih, a spot kopija Žilnikovog filma i z 83. Može to malo orginalnije i inovativnije za jedan grad kulture!
  • Temerinac

    27.06.2024 12:50
    Dobra pesma, dobar spot i malo podseća na Jarbole.
    Ali mislim da ne treba preterivati sa time kako je pesma o tome kako imamo samo Novaka i ništa više !
  • bup

    27.06.2024 10:28
    jako je dobro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti