Pavličić odbacio optužbe Agencije

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić odbacio je sve navode iz krivične prijave koju je protiv njega i članova Gradskog veća podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić odbacio je sve navode iz krivične prijave koju je protiv njega i članova Gradskog veća podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

Gradsko veće poziva Tužilaštvo za organizovani kriminal da što pre razmotri tu prijavu i da obavesti javnost šta se zapravo krije iza nje, kaže gradonačelnik. Prema njegovim rečima, navodi iz prijave su neosnovani.

"Prijava Agencije za borbu protiv korupcije predstavlja ponavljanje stavova predstavnika ATP Vojvodina u sudskom postupku protiv Grada Novog Sada, koji je još u toku i gde još prvostepena presuda nije doneta, što predstavlja otvoreni pritisak na sud. Gradonačelnik i Gradsko veće su u nasleđenom sporu sa ATP Vojvodinom postupali u svemu u skladu sa zakonom i poštovaće odluku nadležnog suda", naveo je Pavličić.

On dodaje da je stav Gradskog veća da ovo mora što pre da se reši i da se utvrdi odgovornost. "Nas je Agencija za borbu protiv korupcije okarakterisala kao organizovanu kriminalnu grupu i podnela prijavu i tu se sad stvari moraju raščistiti. Ako nismo kriminalci, onda mora da odgovara onaj ko je pisao ovu prijavu i ko je učestvovao u celom ovom postupku", kaže gradonačelnik Novog Sada.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika i članova Gradskog veća, zbog, kako se navodi, osnovane sumnje da su zloupotrebili položaj i time naneli višemilionsku štetu Novom Sadu i ATP "Vojvodini". Podsećamo, ugovor između tog preduzeća i Grada potpisali su 2006. godine vlasnik Ilija Dević i tadašnja gradonačelnica Maja Gojković.

Ilija Dević je sagradio novu autobusku stanicu pre pet godina i u gradnju uložio 30 miliona evra, ali na nju saobraćaj nikada nije premešten. On je tužio grad Novi Sad i kao naknadu štete traži 5 milijardi i 600 miliona dinara. Maja Gojković je ranije izjavila da je Grad u potpunosti ispunio svoje obaveze, te da ugovorom nije predviđeno zatvaranje sadašnje autobuske stanice, kako tvrdi Dević. Prema navodima Agencije za borbu protiv korupcije, iz spisa predmeta je nesporno da je investitor ispunio sve ugovorom propisane obaveze, a da Novi Sad neizvršavanje svojih obaveza pravda sudskim postupkom koji se vodi pred Privrednim sudom.

U medijima se spekulisalo da je 2006. Dević bio finansijer Srpske radikalne stranke, partije čija je potpredsednica u to vreme bila Gojkovićeva, i da je dogovor o izmeštanju stanice, odnosno zatvaranju postojeće i preusmeravanju autobusa na novu stanicu propao nakon što je došlo do sukoba među njima.

  • marko

    29.01.2012 23:25
    odbacice tuzilastvo prijavu kao neosnovana i to pre izbora da ga zastite ali ponovo posle izbora treba nastaviti sa istragom i ako je kriv u zatvor a ne sa slobode da daje izjave i utice na sud
  • wlalkerNS

    28.01.2012 12:26
    pa nista drugo nisam ni ocekivao od ovkavog gradnacelnika,naravno da je kriv,ali on naravno nece priznati krivicu,ali se iskreno nadam da ce sud dokazati njegovu krivicu.
  • serpiko

    28.01.2012 00:27
    Vi i jeste organizovana kriminalna grupa koja je za ove 4 godine potpuno uništila drugi najveći grad u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti