Nenad Čanak dobio priznanje "Počasni građanin Tuzle"

Nekadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dobio je priznanje "Počasni građanin Tuzle", preneli su mediji.
Nenad Čanak dobio priznanje "Počasni građanin Tuzle"
Foto: 021.rs

"Poznat je kao osvedočeni antiratni aktivista, čije su građanske hrabrosti i principi ostali nepromenjeni uprkos mnogim pritiscima. Aktivno je sudelovao u antiratnim protestima početkom rata u Hrvatskoj, bio uhapšen i prisilno uključen u dobrovoljačku jedinicu", navedeno je u obrazloženju priznanja.

U obrazloženju je navedeno i da je Čankov prvi dolazak u Tuzlu koja je bila pod opsadom bivše Vojske Republike Srpske, 1994. godine, bio podrška konferenciji "Može li Evropa bez multikulture?" koju je su priredili Forum građana i EU forum.
Dodaje se da "Čankova podrška građanima Ukrajine tokom agresije Rusije i nastup na tuzlanskom antiratnom skupu 2023. godine, kao i ukupno tridesetogodišnje angažovanje u Tuzli u podršci demokratskim procesima, jasno ukazuju na njegovu predanost promociji univerzalnih vrednosti demokratije, ljudskih prava i mira".
  • Miloje

    29.06.2024 01:54
    Stočni fond
    Jagnjetina stradala za ručak povodom priznanja.
  • Lole

    27.06.2024 18:31
    @Mile

    Nenad Čanak u javnom prevozu??? Neće biti :)
  • Nemere

    27.06.2024 16:42
    Tamo dobar sa Mujom a kuci jede cvarke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti