Novi Sad iz Meksika dobio priznanje: Za obnovu ugrožеnog kulturnog nasleđa

Novi Sad je dobitnik Specijalnog priznanja za poduhvat načinjen na polju obnove ugroženog kulturnog nasleđa – Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, Almaškog kraja, Distrikta i Mreže kulturnih stanica.
Novi Sad iz Meksika dobio priznanje: Za obnovu ugrožеnog kulturnog nasleđa
Foto: 021.rs
To je saopštio gradonačelnik Milan Đurić.
Odlukom žirija, "Srpska Atina" je istaknuta među 87 gradova koji su se kandidovali za prestižnu svetsku nagradu za održivost kulture u ukupnom razvoju grada, na šestom po redu "International Award - Mexico City - Culture 21", naveo je on.
"Sada sa ponosom možemo da konstatujemo da je novo svetsko priznanje za kulturu stiglo iz Meksika u Grad Novi Sad, koji je osvojio Specijalno priznanje za poduhvat načinjen na polju obnove ugroženog kulturnog nasleđa - Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, Almaškog kraja, Distrikta i Mreže kulturnih stanica", dodao je on.
 
U pitanju je decentralizacija četiri celine ugroženog urbanog nasleđa, participacija: dijalog sa komšijama i stanarima, sa stručnjacima i građanima, dok je treće načelo bilo demokratizacija koja je obuhvatila umetničke konkurse za jačanje lokalne scene.
  • pajo patak

    28.06.2024 14:02
    predivno
    kartel kartelu.
  • 404 & TimedOut

    28.06.2024 09:26
    Značio bi mi (aktivan) link ka meksičkom ili internacionalnom sajtu gde se više može pročitati o nagradi, kriterijumima za nagradu, kao i potrvda dostignuća nastojanja našeg grada.
  • Ђузепе Верди

    28.06.2024 08:36
    Милан био још лане да замени цреп на Ђави после олује па га видоше Мексиканци ,оста цреп на паркингу,оста и Милан али као туриста Мексиканац ,још да Пијани Сат без сказаљке падне и ето нама новог признања за Приземљени Сат ,па није криви торањ у Пизи сад је Трезан Сат у Пизи Петроварадину

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti