Zaduživanje Novog Sada za tri milijarde: Opozicija protiv toga da odlučuju stari odbornici

Novosadska opozicija smatra da o zaduživanju grada za 3,1 milijardu dinara ne treba da odlučuju odbornici iz starog saziva, kojima će mandat uskoro biti gotov.
Zaduživanje Novog Sada za tri milijarde: Opozicija protiv toga da odlučuju stari odbornici
Foto: 021.rs
Kako su istakli pred samu sednicu Skupštine grada, sa odlukama je trebalo da se sačeka do konstituisanja novog saziva.
Budući gradski odbornik Milan Alanović iz Grupe građana "Heroji - Miša Bačulov", rekao je da je bilo očekivano da će o novim odlukama u gradu odlučivati novi saziv skupštine.
"O zaduživanju Grada Novog Sada kako bi isplatio postupke eksproprijacije danas očigledno neće biti vođena valjana rasprava i neće biti proverena potreba za isplatom tolikih iznosa", rekao je on.
 
Dodao je da opozicija smatra da skupština, iako ima legitimno pravo da do konstituisanja novog saziva zaseda u starom sazivu, to nije trebalo da uradi.
 
"Smatramo da je poprilično neprihvatljivo da Skupština koja neće biti u ovom sastavu naredne četiri godine odlučuje o pitanju kao što je zaduživanje, koje će Novosađani i privreda kasnije isplaćivati", dodao je Alanović.
 
  • Novi Sad

    28.06.2024 13:55
    Ja sam glasao za opoziciju ali ovde se sa njima ne slazem..Pricati da grad ne treba da isplati pravosnazne i pravedne presude je besmisleno.Pa 90 % tih presuda su neka sirotinja koja dobila 10.000-15.000e za oduzete placeve na kojima su putevi.. Pa uzmite da je 3.1milijarda dinara u evrima 27 miliona eura i da je tu isplaceno 1300 sudakih presuda znaci da je svaki spor u proseku 20.000e i tu dolazimo do sustine vi hocete da grad ne isplati ljudima sto im je uzeo za puteve i to smesne pare samo sto ima puno tuzbi pa deluje cifra velika..Umesto da se zalite na tender za sredjivanje Modene ulice koji je raspisan na 6.5 miliona eura a realno posao kosta 1 milion eura ili najveci apsurd da grad koji ima svone jkp zelenilo daje posao od 4 mil eura privatnoj firmi da na mestu dino parka kod spensa naprave park zelenilo i pesacke staze.. .I privatna firma sadi cvece i pravi pesacke staze za 4mil eura a taj posao je moglo da uradi JKP ZELENILO za maksimum 700.000e i to maksimum..Ali jkp zelenilo ne moze da vrati jedno 2 mil eura...E to su bacene pare a takvih tenedera ima stotine tu odlaze odgromne pare...Ali vama to nije problem nego vam je problem da se nekom covekou isplati npr 12.000e za negov plac sto su mu oduzeli za put ili nesto drugo..Opozicijo ili radi kako treba ili nemojte da radite nista.
  • Laszlo

    28.06.2024 13:06
    Dobili ste što ste zaslužili i više od toga.Koliko god nisam za radikale,za vas sam još mnogo,mnogo... manje.
    Za boru,brajana,mrnuštikovu,neki pups,neki novi dss...nikada.
  • Zeka

    28.06.2024 12:18
    Zeka
    Sta hoćete,bili Izbori AV i SNS pobedili,normalno da ce oni odlučivati o NS! Nejce valjda,oni koji su izgubili jer nemaju podrsku Gradjana! Za 2027 se spremiti,organizujte i ponudite Gradjanima nesto konkretno,jer same price su odavno prevazidjene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti