Novosađanke osvojile prvu evropsku bronzu za Srbiju u bridžu

Na Evropskom prvenstvu u bridžu, u danskom Herningu, Srbija je osvojila svoju prvu medalju u istoriji sa evropskih prvenstava, u konkurenciji odraslih.
Novosađanke osvojile prvu evropsku bronzu za Srbiju u bridžu
Foto: 021.rs

Jovana Zoranović i Selena Pepić, koje su još kao devojčice 2015. postale svetske juniorke prvakinje, sada su obradovale naciju novim odličjem u takmičenju ženskih parova.

Slavile su sestre Boldviš iz Poljske, a srebrne su bile Finkinje Erkila i Tuomi.

Jovana i Selena su počele da igraju bridž još kao devojčice u sekciji koja je organizovana u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj", a prvi učitelj im je bio profesor sa PMF-a Ivica Bošnjak.

Već posle par godina postale su svetske juniorke prvakinje i najavile uspešne godine srpskog bridža.

Učestvovale su i osvajanju prve univerzitetske medalje kada je univerzitet Novi Sad 2016. bio treći na svetskom univerzitetskom prvenstvu.

Šampionat u Herningu traje do 4. jula, a danas na turniru počinje takmičenje nacionalnih mix timova.

  • FTN

    28.06.2024 21:56
    Sjajna vest! Čestitamo!!!
  • Novosadjanka

    28.06.2024 21:38
    Svaka cast
    Cestitke. Svaka cast. Samo napred.
  • Leta

    28.06.2024 20:51
    Neprepoznata igra u Srbiji
    Ovo je uz šah najprestižnija misaona svetska sportska igra tako da je ovo uz naše uslove grandiozan uspeh . Podsetnik klubovi koji prave pobednike u svetskim misaonim sportovima još nisu zavredeli prostor za trening i turnire od Grada Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti