Najboljim novosadskim učenicima dodeljene Vidovdanske nagrade

Vidovdanske nagrade učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine uručene su danas u Gradskoj kući.
Najboljim novosadskim učenicima dodeljene Vidovdanske nagrade
Foto: Grad Novi Sad

Uručene su im pohvalnice koje se dodeljuju svake godine povodom Vidovdana, dok se nagrada sastoji i od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta.

"Mi smo 2015. godine ustanovili Vidovdansku nagradu da motivišemo i nagradimo učenike osnovnih i srednjih škola za vrhunske rezultate, a Grad je u ovoj školskoj godini, za te nagrade, obezbedio više od 17 miliona dinara", rekao je gradonačelnik Milan Đurić.
U svečanom programu, nastupio je hor OŠ "Đura Daničić".
 
U ovoj školskoj godini dodeljeno je 1.250 Vidovdanskih nagrada i to za ukupno 976 učenika, od čega 567 nagrada za 475 učenika osnovnih škola i 683 nagrade za 501 učenika srednjih škola. 
 
Dodeljeno je i osam Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta.
  • Mami blu

    29.06.2024 10:12
    Horovi
    Da li horovi dobijaju nagrade za opstanak i koliko horova dobije nagradu za 1. mesto kada se zna da 4 hora imaju 1. mesto. U ostalim oblastima samo 1. mesto, dakle 1 učesnik dobija nagradu, to su pojedinci.
  • Ovo

    29.06.2024 07:38
    Je divno
    Mana cele priče je što su po običaju zaboravili da nagrade profesore entuzijaste i zaljubljenike u svoj posao. Ti ljudi, kao mentori daju 200 posto svog vremena, znanja, srca i duše i nikada ih se grad i školska uprava ne sete.
  • Eon

    29.06.2024 06:55
    Ne gubite vreme
    Bravo deco. Završavajte škole i bežite odavde što pre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti