Radikal završio u Demokratskoj stranci

Srpska napredna stranka danas nije dobila osam odborničkih mesta u gradskom parlamentu, uprkos sudskoj presudi na osnovu koje bivši radikali imaju pravo na odborničke mandate.
Srpska napredna stranka danas nije dobila osam odborničkih mesta u gradskom parlamentu, uprkos sudskoj presudi na osnovu koje bivši radikali imaju pravo na odborničke mandate.

Osam odbornika zatražilo je povratak u skupštinske klupe, ali je Skupština grada to faktički odbila s obrazloženjem da ne može da menja akt kojim je utvrđen prestanak mandata odbornika, jer takav akt nije ni donela.

Šef radikala u Skupštini grada, Đurađ Jakšić, smatra da mandati treba da pripadaju političkim partijama, a ne pojedincima, te da sudska odluka o ukidanju blanko ostavki, uvodi haos. "O moralu, poštenju i doslednosti onih koji su zatražili mandate Srpske radikalne stranke, najbolje govori činjenica da su po napuštanju naše stranke promenili nekoliko političkih tabora", kaže Jakšić. Ko je sve od osam bivših radikala promenio više partija, Jakšić nije hteo da kaže.

Povratak u skupštinske klupe, zatražili su Igor Mirović, Dragana Milošević, Jelka Dubajić, Ljiljana Đurđevac, Milan Živanov, Sofija Milošević, Zoran Ivezić i Verica Nešković Zdravić. Međutim, Zoran Ivezić je sada kadar Demokratske stranke, a Verica Nešković Zdravić Narodne partije, bivše gradonačelnice, Maje Gojković.

Šef novosadskih naprednjaka, Miloš Vučević, kaže da je ceo postupak obesmišljen i zakasneo. On smatra da je ovakva odluka trebalo da bude doneta pre godinu i po, ali da su ceo postupak i pobeda na sudu, pretvoreni u farsu. U Srpskoj naprednoj stranci, koja trenutno nije deo novosadskog parlamenta, očekivali su da će se nakon pravosnažnog rešenja Upravnog suda pridružiti opoziciji u Skupštini Novog Sada. (D.S.)

  • POSTENO

    30.01.2012 22:57
    Pa sigurno dele iste vrednosti.
  • Jandro F

    30.01.2012 21:06
    Mislim da bi gospodin koji teži ka Grcima trebao da posluša savet i da pita mamu.
  • Шоми

    30.01.2012 08:39
    @Nebojsa
    Г. Небојша, за разлику од Ваше логике Ваша мржња није нимало инфантилна. Мислим да сте Ви нови кандидат за СалеНС 2.0.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti